Tech 9 jan 2019 Noah Korevaar

Gelekte foto’s tonen langverwachte iPad mini 5

Nee, Apple is nog niet klaar met de iPad mini. Het lijkt er sterk op dat 2019 eindelijk het jaar wordt waarin de iPad mini een welverdiende upgrade krijgt. Ming-Chi Kuo, een prominente Apple-analist met een reputatie waar je U tegen zegt, beweerde eerder al dat Apple aan een nieuw model werkt. Nu zijn daar foto’s van gelekt. Maak kennis met de Apple iPad mini 5.

iPad mini 5 gelekt

De gelekte foto’s zijn afkomstig van een Chinese insider, maar kunnen niet bevestigd worden. Neem dit nieuws dus met een korrel zout, al is deze bron doorgaans betrouwbaar. We zien een kleine Apple-tablet die sterk doet denken aan de iPad mini 4, maar met een aantal belangrijke verschillen.

Dat merk je vooral aan de achterkant. Daar is namelijk een dikke band te vinden op de iPad mini 4, voor het ontvangen van 4G-signalen. Op deze gelekte foto’s zien we daar enkel een dunne, veel subtielere lijn, vergelijkbaar met de iPad Pro.

Gelekte iPad Mini 5

Geen nieuw design?

De interne verschillen lijken kleiner. Helaas verraden de foto’s niet welke chip onder de motorkap zit, want er zit nog geen moederbord in. Al met al is het wel duidelijk dat de 7.9-inch iPad geen compleet nieuw design krijgt. Ook Face ID is een opvallende afwezige. De iPad Pro kreeg wel eind vorig jaar een flinke facelift.

Gezien Apple zelden de iPad mini ververst, hoopten we eigenlijk dat de kleine Apple-tablet een soortgelijke behandeling zou krijgen. De iPad mini werd voor het laatst in 2015 vernieuwd en maakt dus nog gebruik van een Apple-chip uit 2014.

Hoog tijd voor een opfrisser dus! Naar verwachting wordt de iPad mini 5 in maart op de markt gebracht. Al is de kans ook aanwezig dat Apple voor een nieuwe naam kiest: de iPad mini (2019).

Twitter

Reageer op artikel:
Gelekte foto’s tonen langverwachte iPad mini 5
Sluiten