Mark Hofman
Mark Hofman Tablets & Computers 4 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Apple aan de haal met mini-LED: 14.1-inch MacBook, iPad Mini en meer’

Apple gaat in 2020 zes producten op de markt brengen die gewapend zijn met mini-LED displays. Dat is wat analist Ming-Chi Kuo, via MacRumors, weet te melden.

Volgens Kuo kunnen we zowel een 14.1-inch MacBook Pro als een nieuwe iPad Mini verwachten met mini-LED. Maar dat is niet het enige wat de, inmiddels, betrouwbare analist in zijn onderzoeksverslag weet te melden.

Apple komt met mini-LED MacBook en meer

Ming-Chi Kuo heeft het eerder al gehad over de Mini-LED intenties van Apple. De analist liet bijvoorbeeld in december weten dat het bedrijf uit Cupertino op dat gebied plannen had voor 2020. Zo zou een iPad Pro in het derde kwartaal en een 16-inch MacBook Pro in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen. Beide apparaten, uiteraard, voorzien van mini-LED displays.

In het nieuwe onderzoeksrapport, dat vandaag naar buiten komt, komt Ming-Chi Kuo met een aantal wijzigingen. Zo verwacht de analist dat de iPad Pro nu in het vierde kwartaal van 2020 verschijnt en is de 16-inch MacBook Pro niet meer aan een kwartaal verbonden. Daarbij komt Kuo ook met vier andere producten die, volgens zijn verwachting, van de technologie voorzien zijn.

Volgens Kuo gaat het om de volgende producten:

  • 12.9-inch iPad Pro
  • 27-inch iMac Pro
  • 14.1-inch MacBook Pro
  • 16-inch Macbook Pro
  • 10.2-inch iPad
  • 7.9-inch iPad Mini

Het meest opvallende product uit deze lijst is de iMac Pro, die sinds december 2017 niet meer voorzien is van een upgrade. De toekomst van het apparaat was aardig onzeker. Een onzekerheid die door de komst van de Mac Pro nog eens extra gevoed werd. Maar volgens Ming-Chi Kuo komt er in 2020 een mini-LED variant van de iMac Pro.

iPad Mini in 2020?

Het verslag van Ming-Chi Kuo is ook de eerste keer dat een nieuwe iPad Mini ter sprake komt. Na jaren zonder enige update, introduceerde Apple in maart vorig jaar opeens een nieuwe variant van de tablet. Dit specifieke model is voorzien van nieuwe chips en biedt Apple Pencil ondersteuning.

De iPad familie (Afbeelding: Apple)

Een nieuwe variant van de iPad Mini zou dus betekenen dat de tablet voorzien wordt van mini-LED. Naast het vernieuwde display, zal de nieuwe variant van de tablet mogelijk ook voorzien worden van vernieuwde processors. Gezien het feit dat de huidige iPad Mini ook beschikt over een 7.9-inch display, lijkt het erop dat het ontwerp niet gaat veranderen. Een ontwerp dat inmiddels toch alweer een aantal jaar oud is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Apple aan de haal met mini-LED: 14.1-inch MacBook, iPad Mini en meer’
Sluiten