Apple Music nu ook beschikbaar voor smart tv’s van Samsung

Samsung heeft laten weten dat je voortaan ook de muziekstreamingdienst Apple Music kunt gebruiken op de smart tv’s van het bedrijf uit Zuid-Korea. De applicatie van de populaire muziekstreamingdienst is beschikbaar voor televisiemodellen uit 2018, 2019 en 2020.

Dat laat Samsung donderdagmiddag weten in een persbericht. Mocht je de muziekstreamingdienst van Apple nog niet uitgeprobeerd hebben, dan hebben we goed nieuws. Je kunt hem namelijk drie maanden gratis uitproberen op je Samsung-tv. Je krijgt dan toegang tot meer dan zestig miljoen nummers. En als je de Music-app dan ook op je smartphone installeert en op je computer gebruikt, dan heb je als het ware je muziek altijd bij de hand (maar dat is natuurlijk het voordeel van elke digitale muziekdienst).

Apple Music naar Samsung-tv’s

Bovendien kun je met de Apple Music-app muziek offline afspelen op in totaal tien verschillende apparaten tegelijk. Wat je hiervoor moet doen, is heel simpel. Je moet daarvoor Apple Music downloaden uit de Samsung TV App Store en een Apple-account aanmaken als je dat nog niet hebt. Vervolgens krijg je dus toegang tot alle mogelijkheden van de app, nu dus ook op je tv van Samsung.

Apple Music op Samsung-tv's
Apple Music op smart tv’s van Samsung. (Afbeelding: Samsung)

Dit is overigens niet het eerste Apple-product of de eerste Apple-technologie die je op je tv van het Zuid-Koreaanse merk kunt gebruiken. Vorig jaar stelde de fabrikant voor alle smart tvs al de Apple TV-app en ondersteuning van AirPlay 2 beschikbaar. Met de Apple TV-app kun je kiezen uit meer dan 100.000 films en series, waaronder ruim 500 titels in 4K HDR-beeldkwaliteit. En met AirPlay 2 speel je zonder gedoe je video’s af op je de slimme televisies van Samsung.

De muziekstreamingdienst van Apple is al een tijdje beschikbaar en Nederland en heeft drie abonnementen. Studenten betalen 4,99 euro per maand, normale leden 9,99 euro per maand en een gezin kan aan de slag voor 14,99 euro per maand.

Samsung (persbericht)

Reageer op artikel:
Apple Music nu ook beschikbaar voor smart tv’s van Samsung
Sluiten