Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 2 juni 2020

Apple Music doet mee aan Black Out Tuesday en neemt eigen platform over

Waar je normaal gesproken aanbevolen nummers, afspeellijsten en radiouitzendingen voorgeschoteld krijgt op Apple Music, krijg je vandaag niets van dat alles. Apple doet mee aan de Black Out Tuesday actie en neemt het eigen platform over.

Dat doet het bedrijf uit Cupertino door middel van het overnemen van de secties Voor jou, Ontdekken en Radio. In plaats van dat je naar die pagina’s geleidt wordt, krijg je een bericht te zien en wordt je doorverwezen naar een live-uitzending.

Apple Music doet mee aan Black Out Tuesday

Apple Music doet mee aan de Black Out Tuesday campagne die over de hele wereld gehouden wordt. Niet alleen social media platformen, maar ook de gehele muziekindustrie vragen aandacht voor Black Lives Matter. Door de moord op George Floyd protesteren mensen wereldwijd tegen racisme en tegen politiegeweld dat gebruikt wordt tegen mensen met een donkere huidskleur. Iets dat vooral in de Verenigde Staten veel levens eist.

Tim Cook liet zich eerder al uit over de situatie en liet weten dat hij de protesten steunt. Iets dat vandaag dus ook te zien is op Apple Music, waar de reguliere programmering ruimte maakt voor Black Out Tuesday.

Zoals gezegd zijn de tabjes Voor Jou, Ontdekken en Radio volledig overgenomen door een stuk tekst, waarin Apple uitlegt dat het even tijd is voor een pauze. Vervolgens worden gebruikers naar een live-uitzending gestuurd waar alleen de muziek van zwarte artiesten en te horen is. Het is mogelijk om bij je eigen bibliotheek te komen of gewoon te zoeken zoals je dat normaal doet. Maar het platform probeert je op iedere mogelijke manier bij de live-uitzending te krijgen.

Daarnaast worden gebruikers, buiten de live-uitzending om, ook naar de For Us, By Us playlist gestuurd die praktisch hetzelfde doet als de uitzending. Alleen heb je zelf de controle welke muziek je luistert en welke niet.

Apple Music
Zo ziet de dienst er nu uit (Screenshot: WANT)
Reageer op artikel:
Apple Music doet mee aan Black Out Tuesday en neemt eigen platform over
Sluiten