Ilona Braam
Ilona Braam Uncategorized 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple Music code verklapt plannen voor Chromecast ondersteuning

Hoewel we door de jaren heen van Apple gewend zijn geraakt dat ze liever niet met anderen samenspelen en gebruikers zoveel mogelijk proberen te houden binnen het Apple ecosysteem, lijkt de iPhonemaker de laatste tijd toch “vriendjes” te zijn geworden met Google. Een paar dagen geleden kreeg de Apple Music app bijvoorbeeld eindelijk Chromebook support en nu blijkt dat we mogelijk binnenkort onze Apple Music tunes ook kunnen streamen naar Google’s Chromecast.

Chromecast ondersteuning in code

Het team van 9to5Google heeft namelijk meerdere regels met code gevonden in de Android versie van Apple Music, welke verwijst naar de Chromecast. Sommige regels zijn zelfs recentelijk toegevoegd via updates. Dat betekent dat Apple actief bezig is met het toevoegen van Chromecast ondersteuning, hoewel het nog de vraag blijft wanneer we er uiteindelijk mee aan de slag kunnen. Natuurlijk is de code ook weer geen garantie dat de ondersteuning er definitief aan zit te komen, maar het zou de app wel een stuk relaxter maken en zeker één van de nadelen van Apple Music elimineren.

Apple Music

Apple Music op Google Home?

Een tijdje geleden leek het er ook op dat ze Apple in het Google kamp tegemoet kwamen. Uit het niets verscheen er een screenshot online waarin Apple Music opeens te zien was in de iOS app van Google Home samen met andere diensten als Spotify en Deezer. Samen met het feit dat Amazon’s Echo speakers vorig jaar Apple Music ondersteuning hadden gekregen, leek het op zich erg geloofwaardig dat Google Home de streamingdienst ook ging ondersteunen. Helaas ging het echter om een bug, waardoor per ongeluk de instellingen van Google Assistant werden getoond in de Home app.

Uiteraard blijft het altijd een strijd tussen verschillende techbedrijven, maar voor gebruikers zou het des te handiger zijn als ze diensten en apparaten van verschillende bedrijven gewoon met elkaar zouden kunnen gebruiken. Wat dat betreft doet Apple het wel slim met zijn nieuwe streamingdienst. In plaats van één-op-één te gaan concurreren met bestaande streamingdiensten, heeft Apple ervoor gekozen om verschillende streamingdiensten te bundelen en als pakket aan te bieden. Daarnaast komen ze natuurlijk ook met eigen content en onlangs lieten ze tijdens hun Apple Event alvast weten welke films en series we bij Apple TV+ kunnen verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Reageer op artikel:
Apple Music code verklapt plannen voor Chromecast ondersteuning
Sluiten