Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 3 dec 2018

Apple Music op Android krijgt na drie jaar ondersteuning voor tablets

In de laatste bèta-release van Apple Music op Android heeft Apple ondersteuning voor meerdere Android-apparaten toegevoegd. Daarmee ondersteunt het nu, drie jaar na de lancering van de muziekdienst, ook Android-tablets.

Bèta-functie

Hoewel Android-gebruikers die Apple Music gebruiken nog even moeten wachten op de officiële lancering, is het hamburger-menu in de laatste bèta-versie vervangen voor een menubalk die onderin het scherm staat. Daardoor blijven de menu-items altijd binnen handbereik, en is de applicatie beter te schalen naar een groter scherm. Met deze aanpassingen komt het design meer overeen met de looks die we van de iOS-applicatie gewend zijn.

Omdat op dit moment alleen bèta-testers met een Android-tablet van het nieuwe design gebruik kunnen maken, is er weinig beeldmateriaal van de vernieuwing te vinden. Onderstaande afbeelding is op het moment van schrijven het enige visuele bewijs voor de ondersteuning van tablets.

Apple Music Android Tablet

De update voor bèta-gebruikers brengt meer dan alleen ondersteuning voor grotere schermen. Ook algemene prestatieverbeteringen zijn doorgevoerd.

Android-gebruikers niet vergeten

Hoewel niet bekend is hoeveel Android-gebruikers daadwerkelijk gebruikmaken van Apple’s streamingdienst, is het goed om te zien dat ze niet worden vergeten. Afgelopen september kreeg de Android-app nog een grote update waarbij nieuwe functies als ondersteuning voor Android Auto en het zoeken naar muziek op basis van songteksten werden toegevoegd. Zowel qua functionaliteit als uiterlijk begint de applicatie voor gebruikers van Android dus steeds meer op de iOS-app te lijken.

Nieuwe strategie?

Enkele dagen geleden nog maakte het bedrijf bekend dat Apple Music vanaf 17 december ook op de Amazon Echo is te beluisteren. Hiermee lijkt Apple ook op een groei van de streamingdienst buiten het eigen ecosysteem om in te zetten.

Reageer op artikel:
Apple Music op Android krijgt na drie jaar ondersteuning voor tablets
Sluiten