Ilona Braam
Ilona Braam Apple 19 feb 2019

Apple overtreedt eigen regels met Apple Music promotie

Alle apps die in Apple’s App Store terecht komen moeten eerst door een strenge keuring heen en ze moeten zich houden aan bepaalde regels. Eén van die regels is dat ze geen push notificaties mogen versturen en anders aangepakt worden. Deze regel lijkt echter niet voor Apple zelf te gelden. Sinds vorige week stuurt het bedrijf namelijk zelf push notificaties om een Apple Music actie te promoten.

Gratis maanden Apple Music

Sinds vorige week ontvangen Apple Music gebruikers een notificatie over het geven van gratis maanden van de muziekstreamingdienst aan hun vrienden. Als je op de notificatie tapt kom je op een site terecht, waar je vrienden die nog nooit van de dienst gebruik hebben gemaakt een gratis proefabonnement kan aanbieden van vier maanden (in plaats van de gebruikelijke drie). Vrienden die al wel een gratis proefabonnement hebben genoten, kun je blij maken met een maand extra gratis Apple Music.

Apple Music

Automatisch echt abonnement

Waarschijnlijk zullen de meeste gebruikers die de notificatie hebben ontvangen deze niet al ontzettend storend vinden, aangezien ze er hun vrienden blij mee kunnen maken. Gratis lijkt een magisch woord te zijn, waar mensen over het algemeen happy (en in winkels bijna irrationeel) van worden. Netjes is echter anders. Overigens is het wel handig om aan je vrienden erbij te vermelden dat het gratis abonnement automatisch overgaat in een echt abonnement en dat de kosten daarvoor ook automatisch worden betaald. Op elk moment kan het gratis abonnement echter weer opgezegd worden.

Notificaties uitschakelen

Mocht je toch niet onder de indruk zijn van de notificatie, kun je Apple Music notificaties makkelijk uitschakelen door in je settings te duiken. Daar ga je naar Notifications, waar je de Apple Music app vindt. Vervolgens kun je “Allow Notifications” uitschakelen. Verder is Apple wel goed bezig met zijn nieuwe AirPods 2 en krijgen de oordopjes mogelijk een nieuwe kleurenoptie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple overtreedt eigen regels met Apple Music promotie
Sluiten