Apple Music Replay 2020: houd nu al bij wat je dit jaar beluistert

Het jaar is nog maar net begonnen, maar dat betekent niet dat je tot december hoeft te wachten totdat Apple Music je een overzicht geeft. Apple heeft namelijk de Replay 2020-afspeellijst al vrijgegeven, waardoor je heel het jaar kunt bijhouden hoe je muzieksmaak zich ontwikkelt (of niet…).

Momenteel zal de lijst nog niet zo heel vol staan bij menig Apple Music-gebruiker. De website die Apple hiervoor opgericht heeft, is ook nog in bèta. Maar je kunt in elk geval checken in hoeverre je muzieksmaak nog verandert dit jaar, terwijl de dagen, weken en maanden heel snel voorbij schieten.

Apple Music Replay 2020 nu beschikbaar in bèta

Toen Apple de afspeellijst Apple Music Replay 2019 uitbracht aan het einde van vorig jaar, beloofde de techreus meer te doen dan alleen een simpel overzicht van je favoriete nummers te presenteren. De afspeellijst is namelijk in het leven geroepen om constant je favoriete muziek van allerlei jaren ervoor ook te herontdekken. De lijst gaat terug tot aan het moment van abonneren, dus inmiddels zullen sommige mensen een flinke lijst met nummers verzameld hebben.

Apple Music Replay 2020. (Afbeelding: Apple)

Als je daarom nu naar de website (nog in bèta) van Apple Music Replay 2020 gaat, dan zie je niet alleen de nummers die je dit jaar al heel vaak beluisterd hebt. Ook tref je hier de afspeellijsten van voorgaande jaren aan, zodat je jezelf lekker kunt onderdompelen in je foute keuzes (want de enige die je er echt om kan veroordelen, ben jezelf). Hoewel je lijst voor 2020 nu waarschijnlijk nog niet eens een top 100 zou kunnen vullen, is het tof om te zien hoe die zich dit jaar vormt. Je hebt er natuurlijk zelf invloed op en ziet de lijst dagelijks groeien.

Apple Music Replay 2020 is natuurlijk Apples antwoord op Wrapped van Spotify. Het grote verschil tussen beide lijsten is dat Apple dus muziek aanbiedt van alle jaren ervoor en Spotify alleen uit het jaar in kwestie je favoriete chansons presenteert (al heeft die dienst dus onlangs een overzicht gegeven van de afgelopen tien jaar). Het enige nadeel is voorlopig dat je hiervoor de website moet gebruiken en dat de functie dus niet in de app beschikbaar is.

Apple

Reageer op artikel:
Apple Music Replay 2020: houd nu al bij wat je dit jaar beluistert
Sluiten