Apple Music hijgt in nek van Spotify: grote groei in gebruikers voorspeld

Spotify maakte eerder dit jaar bekend dat het lekker gaat met het bedrijf. Zo bereikte Spotify het magische aantal van 70 miljoen betaalde gebruikers. Daarmee is het de nummer 1 streamingservice in de wereld. Op de tweede plek staat Apple’s Apple Music, dat afgelopen september zo’n 37 miljoen gebruikers had. Uit de laatste informatie is gebleken dat Apple Music bezig is om het gat tussen hen en Spotify te dichten.

Apple Music is taking over

Uit een nieuw rapport van The Wall Street Journal blijkt dat Apple Music er in een razend tempo nieuwe gebruikers bij krijgt. Dit tempo ligt in de VS hoger dan het aantal mensen dat een abonnement bij Spotify afsluit. Hierdoor zal Apple Music, volgens analisten, Spotify in de zomer zijn ingehaald in de VS.

Apple Music

Volgens de cijfers in het rapport is de snelle groei van het aantal gebruikers van Apple Music te danken aan de groei van het bedrijf ten opzichte van de groei van Spotify. Toch is het lastig de twee te vergelijken, omdat ze erg verschillende business-modellen hebben. Zo heeft Apple bijvoorbeeld een proefperiode van drie maanden, en heeft Spotify er een van dertig dagen. Apple’s muziekservice heeft ook geen gratis service, en Spotify wel.

Volgende week start Apple de verkoop van de slimme speaker genaamd ‘Home Pod’ in de VS. De verkoop van deze speaker zal het aantal gebruikers van Apple Muziek naar verwachting ook nog een flinke boost gaan geven. Je kunt op de speaker wel gebruik maken van Spotify, maar dam moet je wel toegang hebben tot AirPlay. Dit maakt het gebruik van deze service omslachtiger en voor sommigen niet mogelijk, en zal het gebruik van Apple’s eigen service kunnen stimuleren.

Apple Music vs Spotify

Spotify blijft (nog) de grootste

Globaal gezien blijft Spotify nog wel ver voor lopen op Apple’s muziekservice. Op enkele uitzonderingen na natuurlijk; zo is in Frankrijk Deezer erg populair (dit is ook waar het bedrijf is gevestigd, en weten allemaal hoe trouw Fransen zijn aan bedrijven van eigen bodem). Of Apple Music het komende jaar ook een enorme inhaalslag zal maken in Europa en in Nederland is niet heel waarschijnlijk. Maar als het bedrijf van Tim Cook het gat in de markt in de VS weet te dichten, dan zal Europa wellicht niet heel lang achterblijven.

Reageer op artikel:
Apple Music hijgt in nek van Spotify: grote groei in gebruikers voorspeld
Sluiten