Apple Music krijgt eindelijk webspeler voor je browser

Apple Music werd in 2015 gelanceerd en is door de jaren uitgegroeid tot een muziekstreamingdienst met meer dan 60 miljoen gebruikers. En waar Spotify op het moment nog de populairste streamingdienst is, lijkt Apple ze toch beetje bij beetje steeds meer in te halen. Dat doen ze onder andere met verleidelijke acties en nieuwe features. Iets anders waar de iphonemaker de laatste tijd mee bezig is, is het beschikbaar maken van zijn diensten en producten op steeds meer platforms. Zo kun je tegenwoordig eindelijk ook naar je Apple Music nummers luisteren in de browser.

Geen app meer nodig

Spotify had natuurlijk al een hele tijd een webspeler, terwijl je voor Apple Music moest grijpen naar de Android of iOS app op je smartphone of bezig moest met de iTunes app op je Mac of PC. Met een webspeler ben je echter niet gebonden aan een app en kun je in elke browser op je smartphone of computer de muziekstreamingdienst even snel openen om je favoriete tunes op te zetten.

Apple Music
Bron: Apple (Afbeelding: Apple)

Apple Music bèta webspeler

Op het moment gaat het nog om een bètaversie. Mocht je het willen proberen, kun je de muziekspeler vinden op beta.music.apple.com. Daar vind je naast een “Browse” tab ook een “Radio” gedeelte om naar bijvoorbeeld alleen hip-hop of elektronische muziek te luisteren. Ook is er een tabje met nummers, waarvan Apple denkt dat je die leuk gaat vinden. Wat Apple Music in tegenstelling tot Spotify echter niet heeft, is de mogelijkheid om gratis naar nummers te luisteren. Zonder abonnement kun je alleen met korte samples aan de slag.

Apple Music browser
Bron: Apple

Ontbrekende features

Verder lijkt de muziekspeler erg op Apple‘s nieuwe muziek app, die binnenkort iTunes gaat vervangen in macOS Catalina. Toch zijn er een paar belangrijke verschillen. Zo vind je in de webplayer niet Apple’s originele muziek video’s of slimme afspeellijsten. Daarnaast ontbreekt ook de Music Beats 1 live broadcast. Mogelijk dat deze features wel verschijnen in de uiteindelijke versie van de webplayer, maar het zou ook een manier kunnen zijn om mensen toch zoveel mogelijk te houden in de apps.

Ook spotify is de laatste tijd bezig met allerlei nieuwe dingen om gebruikers bij zich te houden. Zo kun je tegenwoordig samples van je favoriete nummers direct delen met je Facebook vrienden.

Mashable

Reageer op artikel:
Apple Music krijgt eindelijk webspeler voor je browser
Sluiten