Mark Hofman
Mark Hofman Tech 25 mrt 2019

Apple lanceert naast Netflix-concurrent ook deze diensten

Apple heeft vandaag, in de Steve Jobs Theatre in Cupertino, eindelijk de langverwachte “Netflix-concurrent” aangekondigd. Echter was dat niet het enige wat de producent vandaag aan het grote publiek toonde. Het komt met nog heel veel meer diensten. We zetten ze voor je op een rij. 

Apple News+ ziet daglicht

Apple News behoort tot een van de populairste nieuws-diensten uit de Verenigde Staten. De service zorgt ervoor dat gebruikers al het nieuws, van hun favoriete platformen, op een en dezelfde plaats hebben. De dienst heeft in Nederland het daglicht nog niet gezien, maar blijft zich in de VS ontwikkelen. Zo kondigde Apple vandaag de premium-dienst News+ aan.

Met News+ wordt het mogelijk om niet alleen digitale content te lezen via de dienst, maar ook verschillende magazines. Samen met grote digitale platformen moet dit ervoor zorgen dat de applicatie completer wordt. Echter stopt dit niet alleen bij magazines, maar worden er ook een aantal grote kranten gekoppeld aan de dienst. Zo zijn The Los Angeles Times en The Wall Street Journal volledig, digitaal, beschikbaar met de dienst.

Voor $9,99 per maand krijg je alle content aangeboden vanaf het moment dat ze beschikbaar worden. Een goede deal volgens Apple, want als je alle titels los zou kopen zou het je zomaar $8000 per jaar kunnen kosten.

News+ is vanaf vandaag beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Later dit jaar komt de service ook naar Australië en Europa, waar het Verenigd Koninkrijk de primeur krijgt.

Dit is Apple Card

Apple Pay is een van de meest populaire betaalmiddelen op aarde, al gaat er een groot deel van nog niet aan de haal. Zo kunnen onze zuiderburen sinds kort aan de slag met Pay, moeten we het in Nederland nog enige tijd zonder doen. Maar net als News, blijft de producent ook deze service ontwikkelen in het buitenland.

Door middel van Pay is het mogelijk om op een makkelijke manier te betalen met apparaten van de producent. Iets wat ondersteund gaat worden door een zelfontworpen kaart van het bedrijf. Deze kaart, genaamd Apple Card, is in samenwerking met Goldman Sachs en Mastercard tot stand gekomen. Het dient voornamelijk als fysieke kaart voor degene die dit liever gebruiken dan hun smartphone of voor plekken waar Apple Pay niet beschikbaar is.

Apple Card

Zowel Apple Pay als Card zijn in Nederland niet beschikbaar.

Reageer op artikel:
Apple lanceert naast Netflix-concurrent ook deze diensten
Sluiten