Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 18/02/2019

Dit gaat de Apple Netflix-killer je mogelijk per maand kosten

Dat Apple met een Netflix-killer aan komt zetten in 2019 wisten we al. Dat deze misschien op 25 maart al het daglicht gaat zien overigens ook. Maar wat het je per maand gaat kosten is nog niet bekend. Althans, tot nu dan. 

Dit kost de Apple Netflix-killer je per maand

Als alle geruchten in de wandelgangen de waarheid spreken, zien we Apple’s Netflix-killer op 25 maart voor het eerst verschijnen. Het bedrijf zou naar verluidt veel bekende gezichten hebben uitgenodigd voor de lancering van Apple Video, zoals de dienst naar alle waarschijnlijkheid gaat heten. Maar waar de prijs ons eerder een raadsel was, weet investeringsbank Jefferies Group ons nu een goed idee te geven.

Volgens de bank gaat de dienst van Apple ons zo’n 15 dollar per maand kosten. Nu zit er zeker verschil tussen de dollar en de euro, maar er zal wat dat betreft geen verschil zijn. We kunnen dus uitgaan van een dienst wat je 15 euro per maand kost. En dat is aanzienlijk meer dan Netflix je anno 2019 kost. Al valt daar overigens wel een grote “maar” aan te hangen.

Netflix Apple

Eerdere berichten wisten ons te vertellen dat Apple Video gratis zou worden. Alle content die de producent produceert zouden dus voor nop te zien zijn op iPhone, iPad, Apple TV, iTunes, Mac en Windows. Daarnaast lijkt het bedrijf verschillenden services aan te bieden, waar jij je op kan abonneren. Dat is waar de prijs van de Jefferies Group waarschijnlijk vandaan komt.

Problemen voor Apple Video?

Naast de eventuele prijs van de service, zien de analisten van de bank nog meer problemen. Daar is content een van de grootste van. Volgens Jefferies Group heeft Apple Video bij lange na niet genoeg Original content om de strijd met Netflix aan te gaan. Iets waar wij ons ontzettend goed in kunnen vinden. De producent heeft kort geleden in 30 series geïnvesteerd, maar dat is bij lange na niet genoeg voor een serieuze strijd.

Hierdoor zal Apple zich dus moeten richten op de hulp van andere productiehuizen. Dat dit werkt heeft Netflix de afgelopen jaren wel bewezen, maar ook hier ligt een probleem. Met diensten als Netflix en Disney Plus, de nieuwe dienst van Disney, begint het aanbod steed beperkter te worden. Deze bedrijven zetten vaak meer geld in voor het kopen van rechten, of zorgen ervoor dat hun eigen content alleen op een eigen platform te vinden is. Kortom: Apple krijgt het minder snel voor elkaar om grote namen aan zich te binden.

Tim Cook Apple Netflix

Apple gaat op het gebied van streamingdiensten zeker nog wat problemen tegenkomen, maar het feit dat de producent zich er aan waagt is tof voor de consument van het bedrijf. Al weten we niet of al deze Netflix-concurrentie nu wel zo lekker is voor de algemene consument. Benieuwd hoe we daar over denken? Check dan dit opiniestuk.

Reageer op artikel:
Dit gaat de Apple Netflix-killer je mogelijk per maand kosten
Sluiten