Mark Hofman
Mark Hofman Culture 21 nov 2018

Apple’s Netflix-killer niet alleen voorzien van series

Netflix heeft de afgelopen jaren met een gerust hart, en weinig concurrentie, haar werk kunnen doen. Wat dat betreft gaat het in 2019 best spannend worden voor de streamingdienst. Niet alleen Disney komt met een eigen platform,  maar ook Apple gaat aan de bak. En waar die laatste eerder niet als dreiging werd gezien, heeft Netflix zich zeker zorgen te maken. De dienst krijgt namelijk niet alleen series op het platform, maar gaat ook op filmgebied handelen. 

Ook films op Apple dienst

Netflix gaat het volgend jaar wat lastiger krijgen dan andere jaren. Het platform kan namelijk concurrentie verwachten van bedrijven als Disney en Apple. Waar we ons eerder grote zorgen maakte om Disney, was de dreiging vanuit Apple niet zo groot. Dit heeft alles te maken met het feit dat de dienst van Apple gratis is voor gebruikers van haar producten. En een gratis dienst: daar geloven we niet zo in. Zeker niet aangezien Tim Cook eerder meldde dat alleen kindvriendelijke content beschikbaar zou zijn.

Maar Apple lijkt de druk op te voeren en dat gaat ten goede van de consument. Het gerucht gaat dat verschillende crimeseries, cartoons, sci-fi series en horrors worden toegevoegd aan het aanbod. Daarnaast maakt het vandaag bekend dat het ook aan de slag zal gaan met films. Apple heeft een meerjarige deal gesloten met productiehuis A24. De studio zal een berg films produceren die exclusief beschikbaar zullen zijn voor Apple Video.

Gevaar voor Netflix?

In eerste instantie zegt de naam A24 je misschien niet zo heel veel, maar de studio is wel degelijk goed in haar werk. Zo heeft de studio al een oscar in en is het de thuisbasis voor een aantal succesvolle projecten. De oscar voor “Best Film” ging vorig jaar naar Moonlight, een productie van dit huis. Overige werken Room, The Witch en Ex Machina wisten ook veel te doen in de filmwereld.

Kortom: Netflix hoefde zich voorheen alleen maar zorgen te maken over Disney, maar krijgt ook serieus te maken met Apple.

Reageer op artikel:
Apple’s Netflix-killer niet alleen voorzien van series
Sluiten