Mark Hofman
Mark Hofman Tech 5 feb 2019

Moet Apple Netflix overnemen? Deze analist zegt van wel!

Apple bevindt zich in een hele andere wereld nu het best verkopende product van het bedrijf, de iPhone, het wat minder lekker doet dan normaal. De producent lijkt zich steeds meer te focussen op services, waaronder hun nieuwe Apple Video dienst. Maar is het, gezien het grote budget, niet veel beter om Netflix over te kopen? Volgens analist J.P. Morgan zonder enige twijfel!

Apple moet Netflix overnemen

Het gigantische succes van Apple begon in 2008 met de lancering van de iPhone 3G. Het toestel wist de markt simpelweg te domineren en de producent haalde constant centen binnen door de fanatieke gebruikers die ieder jaar een nieuw toestel aanschafte. Maar na tien jaar heeft Apple die ideale positie niet meer te pakken. Uiteraard is er financieel gezien weinig aan de hand voor het bedrijf, maar doordat de toestellen steeds duurder worden vallen de cijfers nog wel eens tegen. Steker nog: Apple moet voorzichtig aan al een beetje in een andere richting gaan denken.

Om dit te compenseren lijkt Apple zich te focussen op het gebied van services. Een logische stap gezien dit de tweede grootste inkomstenbron van het bedrijf is. Hier vallen onder andere Apple Pay, iTunes, AppleCare, Apple Music en de App Store onder. Iets wat later dit jaar wordt versterkt door de komst van een streamingdienst: Apple Video. Maar moet Apple zich wel gaan richten op een nieuwe, kleine, streamingdienst? Als we investeerder en analist J.P. Morgan moeten geloven niet. Apple heeft een flink budget te besteden en moet dat geld gaan gebruiken om Netflix over te nemen. Dit maakt bij bekend tegenover CNBC.

Het zou voor de producent een flinke stap zijn. Zeker gezien Apple‘s recordaankoop Beats Audio is geweest, wat hen zo’n 3 miljard dollar koste. Daar zal het met Netflix flink overheen moeten, maar volgens Morgan is dat alles behalve een probleem. De producent heeft inmiddels 250 miljard dollar te besteden voor services en zou voor 189 miljard dollar Netflix over moeten kopen. Dat is zo’n 10 miljard dollar meer dan het bedrijf waard is.

Morgan is in ieder geval overtuigd en met zijn status als investeringsgigant, weet deze man zeker waar hij over praat. Maar mocht Apple een poging doen, moet Netflix het ook nog maar eens willen verkopen.

Reageer op artikel:
Moet Apple Netflix overnemen? Deze analist zegt van wel!
Sluiten