Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 16 jul 2020

Apple News komt met eigen dagelijkse nieuws-podcast

Podcasts winnen aan populariteit. Voor Apple News een reden om zich er nog meer op te richten. Het start met nieuwe podcasts.

Dat heeft Apple bekendgemaakt in een bericht met verschillende nieuwtjes over haar audiodiensten. Apple gaat een speciale show maken over het nieuws. Deze krijgt de toepasselijke naam Apple News Today. Deze podcast wordt gemaakt door redacteuren van de nieuwsdienst. Shumita Basu en Duarte Geraldino gaan het presenteren. De dienst is gratis en te beluisteren van maandag tot en met vrijdag in Apple Podcasts. De afleveringen duren zes tot acht minuten.

Nog meer audio

Daarnaast komt Apple News+ (een soort Blendle van Apple) ook met andere audiodiensten. Het gaat twintig podcasts per week maken met verschillende onderwerpen. Professionele stemacteurs zullen de verhalen gaan inspreken. Deze verhalen zijn de beste verhalen en longreads van verschillende Amerikaanse magazines als Time, Sports Illustraded, Vanity Fair, Vogue en Esquire. Ook verhalen van verschillende kranten als The Wall Street Journal zullen worden gebruikt. The New York Times heeft Apple juist gedag gezegd. De dienst is beschikbaar voor Apple News+-abonnees in de Verenigde Staten.

Apple News probeert zich ook meer richten op lokaal nieuws. In vijf verschillende Amerikaanse steden en regio’s gaat het beginnen met de dienst. Het gaat hiervoor samenwerken met regionale kranten in de regionen. Het is de bedoeling om dit later uit te rollen naar andere gebieden.

Apple News gebruiken in Nederland

De nieuwsdienst is in de Verenigde Staten veel groter uitgerold dan in Nederland. In ons land zie je op je iPhone slechts een klein venster met vier headlines van Nederlandse media. Toch kun je met een kleine truc gebruik van de dienst maken. Hiervoor moet je bij je instellingen een andere regio aanvinken. Als je die op de Verenigde Staten zet kun je het gewoon gebruiken. Het nadeel is natuurlijk wel dat je geen Nederlands nieuws ziet.

Om van Apple News+ gebruik te maken betaal je 9,99 dollar per maand.

Reageer op artikel:
Apple News komt met eigen dagelijkse nieuws-podcast
Sluiten