Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 12 feb 2019

‘Apple lanceert AirPods 2, AirPower en nieuwe iPad op deze datum’

De kans dat Apple in maart een nieuw event organiseert is vrij groot. Zeker nu we lucht hebben gekregen van een mogelijke release rondom de AirPods 2, AirPower en een gloednieuwe iPad. Echter weet een Griekse bron nu al te melden wanneer we deze producten kunnen kopen. Maar waar de bron misschien niet heel respectabel is, lijkt de datum eigenlijk heel erg logisch. 

Releasedatum AirPods 2, AirPower en nieuwe iPad onthuld?

Apple heeft verschillende momenten per jaar een eigen evenement waarin het nieuwe producten lanceert. In oktober zagen we op die manier bijvoorbeeld nog de onthulling van de nieuwe Macbook Air en verschillende nieuwe iPad Pro’s. Het gerucht gaat al enige tijd dat Apple zich opmaakt voor een paar nieuwe lanceringen, waaronder de AirPods 2 en een nieuwe iPad. Klinkt als genoeg producten om een nieuw Apple-event te organiseren. Maar waar de datum van dit event, en de mogelijke releasedatum van de producten, ons eerder een raadsel waren schijnt een nieuwe bron licht op de zaak.

Als we het Griekse iPhonehellas mogen geloven, kunnen we vanaf 22 maart aan de slag met nieuwe producten. Onder deze producten vallen niet alleen de nieuwe AirPods 2 en iPad, maar ook het langverwachte AirPower. Mochten deze geruchten kloppen, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat Apple op dinsdag 19 maart of woensdag 20 maart een evenement organiseert. Dit meldt de Nederlandse website OneMoreThing.

Apple Airpower

Eerder deze week kregen we lucht van een mogelijke AirPods 2 lancering door middel van een betrouwbare bron. Iets waardoor we ook het idee hebben dat Apple bezig is met het testen van iPhone features voor de verschillende Macs. De nieuwe draadloze oortjes laten al meer dan twee jaar op zich wachten, net zoals de draadloze 3-in-1 lader genaamd AirPower. In 2017 zagen we al een aankondiging voor dit systeem, maar sindsdien bleef het doodstil rond het apparaat.

Nieuwe Apple iPad Mini

In de afgelopen twee jaar heeft Apple ons elke keer, aan het begin van het jaar, voorzien van upgrades voor de iPads. Hierdoor zou je een aankondiging voor nieuwe varianten in maart bijna een zekerheidje kunnen noemen. Mochten de geruchten kloppen krijgen we een nieuwe iPad Mini 5 te zien. De verwachting is dat deze tablet niet voorzien wordt van extreem grote updates, maar hij zou wel bijzonder goed geprijsd zijn. Sterker nog: deze variant zou zomaar eens de goedkoopste iPad ooit kunnen worden.

Apple AirPower AirPods 2 lancering

Waar de Griekse website misschien niet een zeer gevestigde en betrouwbare bron is, klinkt deze datum eigenlijk helemaal niet gek. Er komen mooie vernieuwingen aan en er is best een grote kans dat Apple deze volgende maand gaat onthullen. Zeker wanneer je bedenkt dat Apple vaak op dinsdag of woensdag zijn evenementen organiseert. Vorig jaar hadden we ook rond deze tijd een event, wat op dinsdag 27 maart plaatsvond. Een jaar eerder was het dinsdag 21 maart. Logischerwijs zouden we dus kunnen stellen dat Apple op dinsdag 19 maart 2019 een evenement organiseert en bovenstaande producten onthult.

Reageer op artikel:
‘Apple lanceert AirPods 2, AirPower en nieuwe iPad op deze datum’
Sluiten