Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Tech 6 mei 2020

Apple komt met nieuwe update voor AirPods Pro

Apple heeft een nieuwe firmware update uitgebracht voor de AirPods Pro. Het is echter onbekend wat er precies verbeterd wordt.

De nieuwe versie van de firmware, genaamd 2D15, vervangt de laatste twee versies 2C54 en 2B588. De update is alleen beschikbaar voor de AirPods Pro en niet voor de normale AirPods. De laatste keer dat de Pro is geüpdatet, was in december van het afgelopen jaar. Toen verscheen versie 2C54.

Firmware

Het is niet bekend waarvoor de update dient. In tegenstelling tot software-updates vertelt Apple niet wat de verbeteringen zijn bij firmware-updates voor de oortjes. Het is dus een groot mysterie wat er wordt verholpen. Vaak worden de prestaties verbeterd en bugs opgelost. Wellicht hebben de verbeteringen te maken met de Active Noise Cancellation. Hierover klaagden meerdere AirPod Pro-gebruikers de afgelopen tijd. Zij hadden last van een ratelend geluid wanneer ze de oordopjes gebruikten als ze actief bezig waren, zoals bijvoorbeeld tijdens het sporten. Doordat de gewone versie geen Noise Cancellation heeft, lijkt dit het meest voor de hand liggend.

In tegenstelling tot software-updates zal de firmware-update automatisch worden uitgevoerd door Apple. Dit gebeurt wanneer de AirPods in het doosje zitten en dichtbij de iPhone liggen. Of je AirPods Pro al zijn geüpdatet kun je checken in de instellingen. Ga hiervoor naar instellingen. In het menu klik je vervolgens op algemeen > Info > AirPods. Daar kun je de huidige versie van de firmware zien.

AirPods

Naast de firmware-update lijkt Apple ook bezig te zijn met de vernieuwing van de normale AirPods. De doorgaans goed ingevoerde Jon Prosser meldde afgelopen maand dat het bedrijf bezig is met nieuwe Airpods. Een opvallend detail is dat deze volgens hem hetzelfde uiterlijk hebben als de Pro, alleen bevat deze versie geen Noise Cancellation. Naast de AirPods blijft Apple natuurlijk ook bezig met het ontwikkelen van de Beats koptelefoons.

iMore

Reageer op artikel:
Apple komt met nieuwe update voor AirPods Pro
Sluiten