Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tech 3 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

WWDC19: Apple onthult de gloednieuwe Mac Pro

Apple heeft na jaren aan teasers en smeekbedes eindelijk een nieuwe Mac Pro onthuld. De techgigant gaf toe dat zijn Mac Pro uit 2013 een fout was. Maar hoe ziet Apple’s passende visie voor een professionele computer-lijn er dan wel uit? Maak kennis met de nieuwe Mac Pro.

Mac Pro 2019

Het design van de nieuwe Mac is heerlijk retro, met het klassieke rasp-design. Het interieur is ontworpen met een focus op flexibiliteit, waarbij alles modulair is. Daarmee maakt Apple korte metten met één van de grootste zwakke plekken van de vorige editie.

(Klik/tap voor groter)
(Klik/tap voor groter)

Onder de motorkap zit de nieuwe Intel Xeon-processor, met tot wel 28 cores, tot 300W aan vermogen en een innovatief koelingssysteem. Apple belooft dat de hardware altijd zonder beperkingen op volledig vermogen kan draaien. Het systeemgeheugen kan uitgebreid tot wel 1.5TB.

Er zijn acht interne PCI Express-slots, waarvan vier extra breed zijn. Aan de voorkant zitten twee USB-C en twee USB-A ports.

De voeding van de nieuwe Mac Pro gaat tot wel 1.4kW. Aan de voorkant zitten drie grote ventilatoren, achter de nieuwe aluminium grille. Je kunt zelfs wieletjes onder de Mac zetten, zodat je de desktop rond kunt rijden.

De nieuwe Mac Pro heeft een vanafprijs van 5.999 dollar

Voor de overige onthullingen van WWDC 2019 kun je deze pagina checken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WWDC19: Apple onthult de gloednieuwe Mac Pro
Sluiten