Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 jan 2018

Apple haalt nieuwe serie binnen voor eigen Netflix-concurrent

Dat Apple aan een eigen Netflix-concurrentwerkt is een publiek geheim. De dienst gaat mogelijk ‘Apple Video’ heten en het bedrijf uit Cupertino koopt veel nieuwe series die door grote namen geproduceerd worden. De vijfde exclusieve titel is nu een feit: Home.

Home: een serie over bijzondere huizen

Volgens Variety heeft Apple getekend voor de serie Home. Het wordt een inspirerende documentairereeks waarin de meest bijzondere huizen ter wereld worden getoond. De ontwerpers komen ook aan het woord en onthullen alle details van hun creaties.

Het eerste seizoen van Home krijgt naar verluidt tien afleveringen van een uur. Apple zou Time Inc. Productions meteen de opdracht hebben gegeven en niet willen wachten op een pilot. Blijkbaar is enige haast geboden.

home series homekit

Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Apple Video nog dit jaar live?

Die haast is niet voor niets, want volgens eerdere berichten moet Apple’s Netflix-concurrent nog dit jaar live gaan. Naast Apple Music kun je uitkijken naar Apple Video. Dat deze dienst in de maak is, vormt een publiek geheim. Apple heeft bijvoorbeeld een eigen studio in Hollywood gekocht. We weten nu dat naast ‘Home’ de volgende series gepland staan:

  • Amazing Stories: kruising tussen science fiction en horror (gemaakt door Steven Spielberg)
  • Morning Shows: een reality-serie over Amerikaanse ochtendshows (gemaakt door schrijver House of Cards)
  • Battlestar Galactica: sciencefiction die zich afspeelt in een wereld waar de ruimtewedloop nooit is gestopt (gemaakt door Ronald D. Moore)
  • Are You Sleeping: crime-serie die draait om een mysterieuze moordzaak (met actrice Octavia Spencer)
Octavia Spencer 16x9
Octavia Spencer wordt een van de sterren in Apple’s eigen series

Wanneer Apple Video precies live gaat is nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Apple Netflix absoluut niet nodig heeft om een streamingdienst op te starten. Hoewel een analist onlangs zei dat de kans groot was dat Netflix door Apple gekocht wordt, geloven wij dat niet. Hier lees je waarom.

Reageer op artikel:
Apple haalt nieuwe serie binnen voor eigen Netflix-concurrent
Sluiten