Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 oktober 2018

Apple Event Oktober 2018: 5 onthullingen die je kunt verwachten

Apple kondigde in september drie nieuwe iPhones aan, maar de techgigant is nog lang niet klaar voor 2018. Morgen vindt een Apple-event plaats waar nieuwe Macs, iPads en meer zal worden onthuld. We zetten de verwachte onthullingen voor je op een rijtje.

Nieuwe iPad Pro’s

Apple bracht vorig jaar met de iPhone X dunne schermranden naar zijn toestellen. En waar blijft Face ID? Apple komt dinsdag met het antwoord. Verwacht een nieuwe iPad Pro met dunnere schermranden en Face ID, zonder homeknop.

Naar verluidt stapt het bedrijf over van Lightning port naar USB-C, wat zou betekenen dat de nieuwe iPads hun accessoires kunnen delen met macs. Verder kun je een upgrade verwachten naar een variant van Apple’s nieuwe A12 Bionic-chip.

ipad Pro 2018

Opvolger voor MacBook Air

De nieuwste MacBook Air stamt in principe uit 2015. De focus lag sindsdien op de zeer dunne 12-inch MacBook, waardoor de Air hopeloos achterloopt. Naar verwachting komt daar morgen verandering in in de vorm van een flinke upgrade.

Verwacht hetzelfde 13-inch schermformaat, met een hogere resolutie en veel dunnere schermranden. En natuurlijk een grote upgrade onder de motorkap, want dat is absoluut nodig om de Air weer relevant te maken.

Tim Cook Apple iphone Xs iPhone xr

De Mac mini is terug

De Mac mini is al helemaal een verwaarloosd kind. Het laatste model stamt ui 2014, tot de grote onvrede van fans. Apple beloofde onlangs nog het goed te maken, en dat gaat hopeloos morgen gebeuren. Helaas is er verder niks bekend over deze opfrisser, maar de verwachtingen liggen zeer, zeer hoog.

De focus ligt dus op de bovenstaande macs, maar de andere modellen van Apple krijgen naar verwachting ook een upgrade. Dat gaat gebeuren in de vorm van nieuwe Intel-chips voor de iMac en iMac Pro. De MacBook Pro en 12-inch MacBook kregen eerder dit jaar geen spec-boost, dus hopelijk heeft Apple op dat vlak ook goed nieuws.

En meer?

Apple heeft nog een hoop andere producten in de pijplijn zitten. Denk aan de vervloekte AirPower oplader, nieuwe AirPods en zelfs een koptelefoon. De kans is echter groot dat al die gadgets opschuiven naar volgend jaar.

?Check dit ook: Apple’s diensten brengen meer geld in het laatje dan laptops en tablets

Reageer op artikel:
Apple Event Oktober 2018: 5 onthullingen die je kunt verwachten
Sluiten