Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 sep 2018

Maak kennis met de onaangekondigde… iPhone 6c?

Komende woensdag barst het feest dan eindelijk los: dan worden de nieuwe iPhones onthuld door Apple. Dit jaar komt de techgigant met maar liefst drie nieuwe modellen. Vanaf het begin was het onduidelijk hoe de nieuwe iPhones gaan heten. De laatste tijd horen we veel over de iPhone XS en iPhone XS Max. Maar hoe heet het budgetmodel met een LCD-scherm?

iPhone Xs, iPhone Xs Plus en iPhone Xc?

Ook volgens insiders was Apple nog lang in dubio over de namen van zijn nieuwe toestellen. Een gelekte presentatie van China Mobile, een grote Chinese provider, verheldert de boel nu eindelijk.

Initieel wezen geruchten op de logische naam iPhone 9, gezien je het toestel als een opvolger van de iPhone 8 kunt zien. Volgens de Chinese provider klopt dat niet, en wordt het 6.1-inch model als de iPhone Xc op de markt gebracht.

iPhone Xs, iPhone Xs Plus en iPhone Xc?

Dat doet een belletje rinkelen. In 2015 bracht Apple immers al de iPhone 5c op de markt. Bovendien geldt net zoals voor de iPhone 5c dat Apple zijn nieuwe budgetmodel goedkoop en kleurrijk gaat maken. Dat weten we al dankzij de talloze leaks van de afgelopen maanden.

Ook bevestigt de gelekte presentatie dat de directe opvolger van de iPhone X de iPhone Xs gaat heten. Opvallend genoeg spreken de slides echter een ander gerucht tegen: de Plus-versie van de iPhone Xs heet volgens de provider gewoon de iPhone Xs Plus, in plaats van iPhone Xs Max.

iPhone Xs, iPhone Xs Plus en iPhone Xc?

Ten slotte bevestigt de presentatie ook dat de iPhones vanaf 21 september te koop zullen zijn. De prijzen zeggen niet zoveel, gezien het om Chinese prijzen gaat. Al met al zijn er dus nog steeds een hoop vragen.

Neem dit soort nieuws dan ook met een flinke korrel zout tot en met woensdag. Voor hetzelfde geld gaat het hier om placeholders, en gaan we gewoon alsnog kennis maken met de iPhone 9. Op naar woensdag! Check in de tussentijd ook deze gelekte foto’s van dummy-modellen, die ook de kleurenopties verraden:

 

Mashable

Reageer op artikel:
Maak kennis met de onaangekondigde… iPhone 6c?
Sluiten