Mark Hofman
Mark Hofman Tech 3 nov 2020

Apple kondigt One More Thing evenement aan: wat kunnen we verwachten?

Het mag duidelijk zijn dat Apple alles behalve klaar is met het jaar 2020. Nadat het bedrijf uit Cupertino in september een hoop nieuwe producten liet zien, toonde het in oktober de nieuwe iPhone-modellen. En er is duidelijk nog ruimte genoeg voor meer.

Gisteravond heeft Apple de uitnodigingen voor het One More Thing evenement verstuurd. Op dinsdag 10 november, om 19:00 uur Nederlandse tijd, krijgen we meer nieuws te zien. Maar wat zal het zijn?

Apple’s One More Thing event: wat krijgen we te zien?

Officieel gezien is er nog weinig bekend over het evenement, maar we hebben inmiddels wel een beetje en idee van wat we te zien krijgen. Apple heeft in september en oktober al dusdanig veel laten zien, dat veel zaken al getackeld zijn. Zo hoeven we geen nieuwe Apple Watch, iPad of iPhone te verwachten tijdens dit evenement. Wat we wel kunnen verwachten, en wat er waarschijnlijk ook echt gaat komen, is nieuws rondom de Mac. Eerder dit jaar, tijdens WWDC20, kondig Apple zijn eigen ARM chip aan: Apple Silicon. Tijdens die presentatie waren er nog geen producten te zien die ook daadwerkelijk voorzien waren van deze chip, maar dat zal in november wel anders zijn. Apple beloofde destijds dat we voor het einde van het jaar de eerste Macs met de chip te zien zouden krijgen.

Maar verder zijn er ook een aantal producten die wel verwacht werden, maar in voorgaande evenement uitbleven. Zo wordt het na drie jaar bijvoorbeeld echt weer tijd voor een nieuwe Apple TV. Daarnaast zien we nu toch graag een keer de AirPods Studio, wat de over-ear koptelefoon van het bedrijf moet worden. Of wat dacht je van AirTags: handige Tile-achtige producten die je spullen ten alle tijden vindbaar maken.

Apple One More Thing
De uitnodiging (Afbeelding: Apple)

Op onze zusterwebsite One More Thing hebben we een artikel gezeten met alle verwachtingen voor november. Benieuwd geworden? Lees dan zeker even dit artikel!

Wat vooraf ging

Apple gaat voor ene hattrick, want het dit is de derde maand op rij dat we voorzien worden van een evenement. Op 15 september kregen we te maken met Time Flies, waar we op 13 oktober het Hi, Speed evenement in de agenda hadden staan. Twee evenementen die bomvol zaten met aankondigingen en producten.

Tijdens Time Flies kregen we bijvoorbeeld twee gloednieuwe Apple Watch-modellen te zien. Niet alleen zagen we de Series 6 verschijnen, maar ook de meer betaalbare SE zag het daglicht. Daarnaast introduceerde Apple de achtste generatie iPad en werd de iPad Air (2020) helemaal vernieuwd. Verder deed de A14 Bionic Chip zijn intreden, zagen we verschillende besturingssystemen uitrollen en maakten we kennis met Apple One.

Wat betreft het Hi, Speed evenement kunnen we natuurlijk niet om de nieuwe iPhone 12 serie heen. Gezien het feit dat de nieuwe smartphones in september uitbleven, moesten we ze wel in oktober te zien krijgen. Dat gebeurde ook op 13 oktober toen Apple maar liefst vier verschillende modellen aan de wereld liet zien. De iPhone 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max waren officieel een feit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple kondigt One More Thing evenement aan: wat kunnen we verwachten?
Sluiten