Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 13 sep 2017

Nieuwe Apple TV 4K onthuld: 4k beelden en twee keer zo snel

Het is eindelijk gebeurd! Het hoog geanticipeerde Apple evenement heeft plaatsgevonden en er zijn allerlei nieuwe Apple goodies onthuld. De ster was natuurlijk de iPhone X, maar er was naast het nieuwe toestel genoeg om van te smullen. Zo heeft Apple ook de langverwachte upgrade van de Apple TV laten zien. Het boxje is een stuk krachtiger geworden en biedt gebruikers nu een veel betere beeldkwaliteit om te genieten van series en spelletjes.

Eindelijk ondersteuning voor 4k Ultra HD beelden

De eerste grote verandering is dat Apple TV nu ook 4k beelden met een Ultra HD resolutie ondersteunt. Hier liep het kastje schaamtevol nog achter op andere zoals Google’s Chromecast en de Amazon Fire. Maar dat is nu dus weer helemaal rechtgetrokken. Daarnaast worden zowel Dolby Vision als HDR10 ondersteund, wat zorgt voor een groter gamma aan kleuren met veel meer helderheid. Verder heeft de Siri afstandsbediening een kleine makeover gekregen en gaat de app zich meer richten op live sportverslagen en nieuwsuitzendingen.

Apple TV 4k HDR

Speciale 4k content komt eraan

Omdat het kastje nu 4k beelden ondersteunt moest er natuurlijk van alles aangepast worden. De user interface is geoptimaliseerd voor de nieuwe resolutie, evenals de screensavers.  Daarnaast zal er hard gewerkt worden aan 4k content om op het nieuwe apparaat te bekijken. Zo vertelde Eddy Cue, Apple’s hooft vice president omtrent internet software en diensten, dat verschillende grote Hollywood studio’s de iTunes winkel zullen vullen met 4k films. Mocht je bepaalde films al in HD resolutie hebben gekocht, dan heb je de kans dat deze gratis naar 4k resolutie worden geupgrade.

Apple TV 4k beelden

Ook Netflix zal beginnen met het streamen van 4k content en ThatGameCompany, welke onder andere het spel Journey heeft ontwikkeld, zal speciaal het nieuwe spel Sky for de kersverse Apple TV gaan uitbrengen.

Apple TV

Apple TV krijgt dezelfde processor als de iPad Pro

Wat de hardware betreft heeft de Apple TV een beest van een processor gekregen en is hij twee keer zo snel geworden als zijn voorganger. Het apparaat is nu uitgerust met een A10X processor, welke we ook in de huidige iPad Pro vinden. Dit wordt gecombineerd met 3GB aan werkgeheugen. Het resultaat is een behoorlijk capabel boxje, waarop je content soepel tot 60 fps kunt afspelen.

Apple TV

Beschikbaar vanaf 22 september

Als je niet kunt wachten om je oude Apple TV een upgrade te geven, is de nieuwe versie vanaf 15 september alvast te bestellen via de Apple website. Vanaf 22 september is hij dan echt verkrijgbaar. Er is een model met 32GB opslagruimte, welke je voor 199 euro kunt bemachtigen. Als je meer ruimte nodig hebt is er ook een 65GB model voor 219 euro.

Zoals gezegd heeft Apple uitgepakt tijdens het speciale evenement en zijn er behoorlijk wat onthullingen gedaan. Bekijk ook wat de langverwachte iPhone X allemaal kan en waarom je hem waarschijnlijk nodig hebt.

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple TV 4K onthuld: 4k beelden en twee keer zo snel
Sluiten