Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 nov 2017

Apple onthult de meest populaire emoji: verstuur jij deze ook elke dag?

Apple heeft zojuist een bijzonder belangrijke levensvraag beantwoord: wat is de meest populaire emoji? Nee, het is niet de poep-emoji ?..

Meest populaire emoji ?

Je verstuurt waarschijnlijk tientallen emoji’s per dag. Misschien zelfs honderden. Waar het tien jaar geleden nog extraatjes waren, zijn die geinige afbeeldingen nu echt een onderdeel geworden van onze taal. Wetenschappers doen zelfs uitgebreid onderzoek naar de impact van dit kleurrijke fenomeen. En terecht.

Ook Apple is eens in de statistieken gedoken, met een simpele vraag: wat is de meest populaire emoji? Het techbedrijf introduceerde onlangs nog een rits aan nieuwe ontwerpen met de lancering van iOS 11. De best presterende kleine figuurtjes blijven echter de standaard exemplaren.

En nee, het is niet de welbekende drol. De meest populaire is het super vrolijke exemplaar, die huilt van het lachen ?. Oftewel, de Face with tears of joy, het figuurtje officieel heet. Voor veel gebruikers is het de  go to-reactie op zo’n beetje alles. Heb je een buurman die je video’s van zijn hond blijft sturen? Bam. Vertelt je moeder een net wat te lang verhaal? Bam.

Populairste Emoji Apple laughing

Ook de meest populaire emoji in Nederland?

Maar is dit ook de meest populaire in Nederland? Dat is maar de vraag, want uit de kleine lettertjes blijkt dat Apple zich op Engels-sprekende gebruikers uit de Verenigde Staten heeft gebaseerd. De kans is echter zeer groot dat het hier overeen komt.

Populairste Emoji Apple laughing

De resultaten zijn op een verrassende manier naar buiten gekomen. De grafiek staat in Apple’s statement over het belang van het verzamelen van geanonimiseerde data van gebruikers. In dit geval gebruikt de techgigant dit voorbeeld om te laten zien hoe het de meest geschikte emoji kan voorstellen. Door je gebruik te meten dus.

Allemaal leuk en aardig Apple, maar waar is de ‘poop’? Check hier emoji’s die heel iets anders betekenen dan je denkt. Kende jij ze allemaal al?

 

 

Reageer op artikel:
Apple onthult de meest populaire emoji: verstuur jij deze ook elke dag?
Sluiten