Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple onthult naast nieuwe iPads ook de nieuwe iMac 2019

Apple lijkt er heerlijk in te zitten. De producent onthulde gister hals over kop opeens de gloednieuwe iPad Air en iPad Mini, maar lijkt hier alles behalve genoegen mee te nemen. Voor het aankomende Apple-event van 25 maart, komt de producent uit Cupertino met nog een onthulling. Maak kennis met de gloednieuwe iMac 2019!

Apple onthult ook gloednieuwe iMac 2019

Apple heeft zojuist aangekondigd dat het de iMac voorzien heeft van een flinke upgrade. De producent uit Cupertino heeft vandaag de nieuwe iMac 2019 onthuld, wat simpelweg een vernieuwing is van de huidige 21-inch en 27-inch iMac. Apple heeft zich bij het nieuwe model vooral gericht op grondige interne vernieuwingen met achtste en negende generaties Intel-processors. Kortom: meer snelheid, meer cores en ook nog eens krachtigere AMD Vega graphics.

Het 21-inch model heeft van Apple een flinke upgrade gekregen, het beschikt nu standaard over een Quad Core Intel i3-chip (3,6-Ghz). Echter is dit, voor het eerst in de geschiedenis, uit te breiden. Apple leverde de 21-inch iMac voorheen altijd met 4 cores en daar moest de gebruiker het dan ook mee doen. Met de iMac 2019 is het mogelijk om uit te breiden naar 6 cores, wat volgens Apple de desktop zo’n 60% sneller maakt. Daarnaast beschikt hij over nieuwe Radeon Pro graphics, wat zorgt voor 80% betere performance. Apple maakt bekend dat dit uit te breiden is tot een Radeon Pro Vega 20 met 4GB aan VRAM.

Kijken we naar de 27-inch iMac 2019 zien we overigens ook aanzienlijke upgrades. Zo krijgt deze dekstop standaard 6 cores meegeleverd, wat gepaard gaat met de komst van een negende generatie Intel-chip. Dit is overigens uit te breiden naar een, zeer indrukwekkend, 8 core systeem. De grootste iMac uit de line-up wordt hierdoor twee keer sneller dan voorheen. Dat is vooral voordelig voor grafische professionals en video-editors. Het is overigens mogelijk om dezelfde Radeon Pro Vega 48, die in dit model zit, uit te breiden naar 8 GB VRAM.

Apple iMac 2019

Opvallende keuzen en beschikbaarheid

Het is overigens wel opvallende dat alleen de 27-inch iMac 2019 voorzien is van de negende generatie Intel-chips. De 21-inch iMac moet het nog met de achtste generatie doen, al is dat wel een upgrade ten opzichte van het vorige model. Die moesten het nog doen met een zevende generatie.

De 21-inch 4K iMac 2019 kost je zo’n €1499 en zijn grotere broer, de 27,5-inch 5K iMac, zo’n €2099. Al is dit uiteraard wel de vanaf prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple onthult naast nieuwe iPads ook de nieuwe iMac 2019
Sluiten