Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 feb 2019

Apple-oprichter duidelijk: “Ik wil echt een opvouwbare iPhone”

In tegenstelling tot, bijna, de gehele smartphonemarkt zal Apple niet aan de haal gaan met de laatste innovaties. Zo komt er in 2019 geen 5G toestel uit Cupertino en hoeven we ook geen opvouwbare iPhone te verwachten. Iets wat mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, slapeloze nachten oplevert. De beste man maakt zich zorgen en wil bijzonder graag een opvouwbare iPhone zien verschijnen. 

Apple-oprichter wil opvouwbare iPhone

Wanneer grote innovaties zich voor het eerst laten gelden in de smartphone-markt, kun je ervan uit gaan dat Apple deze pas veel later gebruikt. De producent uit Cupertino staat erom bekend dat het features, in tegenstelling tot de concurrentie, laat hanteert. Zo werd draadloos opladen pas beschikbaar voor de iPhone in 2017, toen Android toestellen er al sinds 2012 mee aan de haal gingen. Nu het Mobile World Congress in Barcelona volledig in het teken stond van 5G en opvouwbare smartphones, weten Apple fans wat ze dit jaar vooral NIET kunnen verwachten. En dat baart mede-oprichter Steve Wozniak grote zorgen.

Jobs en Wozniak Bitcoin
Een jonge Steve Jobs en Steve Wozniak

In een interview met Bloomberg heeft de mede-oprichter laten weten dat hij wel erg graag een opvouwbare smartphone wil zien. Waarom? Omdat Apple bij bepaalde zaken flink achterloopt, terwijl dit voorheen amper het geval was.

Uiteraard blijft de beste man ook positief over het bedrijf. Zo laat hij weten dat de producent altijd “met verrassingen” komt. Zo draaide het bedrijf voorheen eigenlijk voornamelijk op de iPhone verkoop, maar zijn ze nu aan het uitbreiden met eigen diensten. “Eigen diensten die heel goed zijn”, laat Wozniak weten.

Opvouwbare iPhone
Foto: LetsGoDigital

Apple lijkt in 2019 nog niet met 5G ondersteuning te komen (wat prima is) en lijkt ook de opvouwbare smartphone achter zich (wat overigens ook prima is). We zien op dit moment dat de markt nog zoekende is naar wat nu precies werkt en wat niet. Wanneer die vraag eindelijk beantwoord is, zal Apple er zonder twijfel ook gebruik van maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple-oprichter duidelijk: “Ik wil echt een opvouwbare iPhone”
Sluiten