Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 21 jan 2019

Apple hervat stiekem de verkoop van een oud iPhone model

Apple‘s aanbod aan vlaggenschip smartphones is op dit moment pittig groot. Naast de nieuwe iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR, worden ook de iPhone 8 en 8 Plus nog verkocht door de producent. Maar Apple heeft in alle stilte nog een toestel aan het aanbod toegevoegd, welke we al eens eerder hebben gezien. De verkoopcijfers van de nieuwe iPhones doen het misschien niet zoals verwacht, dus de producent schakelt een oude bekende in om dit nog een klein beetje te compenseren. 

Apple verkoopt oude iPhone opnieuw

Naast de huidige iPhone XS, XS Max en iPhone XR verkoopt Apple nog een aantal andere smartphones. Het gaat om twee vlaggenschepen van 2017: de iPhone 8 en 8 Plus. Hiermee heeft de producent haar grootste vlaggenschip line-up in jaren, maar dit lijkt niet genoeg te zijn. De verkoopcijfers zijn slechter dan verwacht, wat ervoor zorgt dat de omzetverwachting flink omlaag moest. Daarnaast is de productie van de nieuwste toestellen al een aantal keer terug gedraaid. In all stilte heeft Apple een oud model opnieuw op de markt gebracht, voor een klein prijskaartje. En het is eigenlijk een verdomd slimme zet.

Apple wist vriend en vijand afgelopen weekend te verbazen door de terugkeer van de iPhone SE, zo meldt SlashGear. Zonder enige aankondiging keerde de budget-vriendelijke telefoon weer terug in de schappen. De SE lanceerde in 2016 met een 4-inch display, Touch ID en een strak design. Althans, het was gewoon een verbeterde versie van de iPhone 5S (welke er al strak uitzag). Het toestel werd geprezen voor haar relatief lage prijs en de specificaties die het met zich meedroeg. De SE was een waar succes te noemen en zou ook in 2019 nog redelijk wat kunnen betekenen voor Apple.

iPhone SE

Op dit moment hebben we de terugkeer van de SE alleen in Amerika gezien. Daar kost de 32GB variant inmiddels $249, waar de 128GB variant $299 kost. Of Apple in Nederland ook aan de haal gaat met de iPhone SE, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Apple hervat stiekem de verkoop van een oud iPhone model
Sluiten