Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 19 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple gaat oudere films en series kopen om te concurreren met Netflix

Apple TV+ is nu een half jaar live met alleen eigen content. Nu lijkt het de volgende stap willen zetten in de streamingoorlog.

Apple, Amazon, Disney, HBO en Netflix, het zijn allemaal bedrijven die hopen dat de consument bij hen een abonnement op een streamingdienst afneemt. Het grote verschil tussen Apple en de rest is dat de iPhone-maker alleen eigen content heeft, terwijl Netflix en Amazon ook films en series door andere makers aanbieden. Het zorgt ervoor dat het kwantitatieve aanbod van Apple TV+ tegenvalt. Hoog tijd voor Tim Cook om actie te ondernemen.

Oudere content

Dat laatste lijkt hij nu te doen als we Bloomberg moeten geloven. Volgens het medium is Apple nu oudere serie en films aan het inkopen voor hun streamingdienst. Het wordt dus interessant wat voor titels Apple gaat inkopen en welke gevolgen dat heeft voor het aanbod op andere diensten. Wellicht is het voor het bedrijf makkelijker om gewoon een filmstudio als Sony Pictures over te nemen.

Sinds februari hebben 10 miljoen mensen zich geregistreerd voor Apple TV+. Slechts de helft van die mensen gebruikt actief de serie. Dat is een groot verschil met Disney dat rond dezelfde tijd is gestart. Het bedrijf heeft nu meer dan 50 miljoen gebruikers. Netflix zit zelfs over de 180 miljoen.

Eerder zei Tim Cook wat anders

Het betekent een grote omslag voor het bedrijf. Eerder liet Tim Cook weten dat het recyclen van content niet iets voor de iPhone-maker is. “Het gaat om originele programmering. Het voelt niet goed voor Apple om iets dat al bestaat opnieuw uit te zenden.”

Apple TV+ op dit moment

Apple heeft dit moment iets minder dan 30 originele films en series. Series als Mythic Quest, See en Defending Jacob scoren goede recensies, maar zijn nog niet door het grote publiek ontdekt. Met 4,99 dollar is het goedkoper dan de meeste streamingdiensten, maar is het aanbod zoals hierboven beschreven wel erg beperkt. Klanten kunnen aanbod uitbreiden met StarzPlay, maar betalen hier wel extra voor.

Wil je weten wat wij van de eerste zes maanden Apple TV+ vonden? Dat lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple gaat oudere films en series kopen om te concurreren met Netflix
Sluiten