Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 15 aug 2019

Apple over de iPhone-batterij: “beperkingen wegens veiligheid”

Apple wil ervoor zorgen dat de iPhone-batterij zoveel mogelijk op de officiële manier gerepareerd wordt, dus niet door derde partijen. We kwamen er vorige week achter dat de producent uit Cupertino dit probeert te bereiken door een softwarematig trucje. Vandaag legt het bedrijf uit waarom het dit doet.

Apple voert iPhone-batterij trucje door “wegens veiligheid”

Nadat vorige week bekend werd dat Apple softwarematige maatregelen neemt voor consumenten die hun iPhone-batterij door een derde partij laat repareren, was er flink wat kritiek te horen. Zo was ook deze website niet helemaal te spreken over de maatregel. Apple zou voortaan alleen nog maar willen dat er officiële batterijen in iPhones gebruikt worden en dat deze door het bedrijf zelf worden geïmplementeerd. Wanneer dit niet aan de orde is zal iOS een melding geven bij de instellingen en is het niet meer mogelijk om de status van deze batterij te bekijken. Een maatregel dat Apple voornamelijk neemt om de consument te beschermen.

Dat is wat de producent uit Cupertino inmiddels naar buiten heeft gebracht. In een statement, dat door iMore naar buiten is gebracht, is te lezen:

“We nemen de veiligheid van onze klanten zeer serieus en willen ervoor zorgen dat de batterij van een iPhone op de juiste manier wordt vervangen”

Apple iPhone Xr review design iPhone XI
De iPhone XR (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

Apple maakt nog eens duidelijk dat er een maatregel is voor klanten die de iPhone toch door een derde partij laat repareren.

“We wijzen klanten er nu op wanneer we niet kunnen verifiëren dat een nieuwe, echte batterij, is geïnstalleerd door een erkende technicus. Dit is om klanten te beschermen tegen beschadigde of slechte batterijen.”

Niet iedere iPhone bezitter zal iets gaan merken van de nieuwe maatregel. Alleen Apple-klanten met een iPhone XR, XS of XS Max krijgen de waarschuwing. Uiteraard is het wel slim om rekening te houden met het feit dat de iPhones van de toekomst ook voorzien zullen worden van de waarschuwing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple over de iPhone-batterij: “beperkingen wegens veiligheid”
Sluiten