Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 20 mrt 2019

Apple kondigt na iPads en iMac 2019 ook nieuwe AirPods aan

Nadat Apple eerder deze week al de iPad Air en iPad Mini aankondigde, kwam het gister met de onthulling van de iMac 2019. Echter wil dat niet zeggen dat de producent de rest van de week stil zit, gezien het feit dat er ook vandaag een nieuwe aankondiging heeft plaatsgevonden. Apple onthult, na maanden vol speculaties, eindelijk de nieuwe AirPods.

Apple onthult ook gloednieuwe AirPods

Apple-fans hebben, naar ons idee, een heerlijke week. De producent uit Cupertino lanceerde afgelopen maandag maar liefst twee nieuwe iPads. We maakten kennis met de iPad Air en de vijfde generatie iPad Mini. Daar kwam gisteren overigens nog meer mooi nieuws bij. Apple onthulde zowel de 21.5-inch, als de 27,5-inc, iMac 2019. De verwachting dat de producent ook vandaag met iets nieuws zou komen was dus groot. Alleen waar veel mensen verwachtte dat het om de nieuwe iPod Touch zou gaan, zijn de de nieuwe AirPods die het daglicht zien.

We kunnen wel stellen dat Apple-fans ontzettend hebben uitgekeken naar de tweede generatie AirPods. De geruchten schoten de afgelopen tijd als een malle door de wandelgangen en vandaag is de kogel dan eindelijk door de kerk. De nieuwe AirPods zijn voorzien van een nieuwe case, waarmee draadloos opladen mogelijk wordt. Net als de iPhone beschikt ook dit hoesje over de Qi-standaard, wat betekent dat je hem op bijna elke draadloze oplader kunt opladen.

De geruchten gingen de afgelopen tijd ook over een zogeheten “Hé Siri” feature. Deze informatie lijkt juist te zijn geweest aangezien Apple de slimme assistent nu ook beschikbaar stelt voor de tweede generatie AirPods. Roep de kenmerkende woorden hardop en Siri is volledig te gebruiken zonder dat je daar handen vrij voor hoeft te hebben. Of je nu snel een herinnering in moet stellen of een afspraak in je agenda moet maken: het is mogelijk door middel van de AirPods.

Beschikbaarheid en prijzen

Apple heeft de tweede generatie AirPods vanaf de aankondiging in de Apple Store gezet. Het is dus mogelijk om de draadloze oordoppen direct te kopen. Echter heb je wel drie verschillende opties waar je gebruik van kunt maken. Zo zijn de tweede generatie AirPods, zonder draadloze oplaadcase, voorzien van een prijskaartje van €179. Wil je er wel een case bij hebben, dan ben je €50 meer kwijt. Het bedrag komt wat dat betreft dus op €229 uit. Koop je liever alleen de draadloze oplaadcase (bijvoorbeeld voor de eerste generatie AirPods), zonder de AirPods, dan kost dat je €89.

Apple AirPower AirPods 2 lancering

De populariteit van de AirPods is gigantisch, wat er bij de eerste generatie voor zorgde dat ze de eerste maanden slecht verkrijgbaar waren. Op dit moment kun jij de oordoppen pre-orderen en als je dat wil doen, moet je snel zijn. De kans dat de populariteit wederom groter is dan het aanbod, is aanzienlijk aanwezig.

Reageer op artikel:
Apple kondigt na iPads en iMac 2019 ook nieuwe AirPods aan
Sluiten