Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 mei 2019

Apple Park officieel geopend: kleurrijke verrassing

Apple zit alweer een jaar in het Apple Park, maar afgelopen weekend was het pas zover: de techgigant vierde middels een groot evenement de officiële opening.

Apple Park officieel geopend

Alleen het eigen personeel was uitgenodigd, met als hoogtepunt van de dag een optreden van niemand minder dan Lady Gaga. Zij trad op in het door Jony Ive ontworpen regenboog-podium, midden in het Apple Park. Een regenboog die direct is geïnspireerd op Apple’s klassieke logo.

De medewerkers van het bedrijf verhuisden al een jaar geleden naar One Apple Park, vanuit het oude One Infinite Loop. Door zijn de ronde naam kreeg Apple Park al snel de bijnaam The Spaceship. Het lijkt immers een groot ruimteschip dat niet zou misstaan in Star Wars.

Naast het hoofdkantoor van Apple zitten ook de campus en de bezoekerscentrum op het terrein. Allemaal omgeven door veel natuur.

Eerbetoon aan Steve Jobs

De officiële opening werd ook gebruikt om terug te blikken, als eerbetoon aan Steve Jobs. De man die Apple groot maakte, en tevens degene die het Apple Park heeft bedacht. Sterker nog, Jobs heeft nog aan de voorbereidingen meegewerkt.

De aanwezige medewerkers kregen allemaal een speldje met de tekst “Thank you for being part of what makes Apple, Apple.”

Regenboog en Lady Gaga

Het regenboog-thema bleef niet alleen beperkt tot het kleurrijke podium. Ook de trappen, looppaden en zelfs de bekers waaruit het personeel koffie dronk kregen de regenboogkleuren. Toen de eerste foto’s van het podium lekten speculeerde men nog over een speciaal Pride-evenement. Nu blijkt dat dus niet te kloppen.

Apple Park Steve Jobs

Het hoogtepunt van de dag was het optreden van Lady Gaga. Ze trad al eerder op voor Apple, tijdens het iTunes Festival in 2013. Helaas lekte haar optreden al uit, terwijl het eigenlijk een verrassing had moeten zijn.

Wist je trouwens dat een diehard Apple-fan afgelopen jaar het complete Apple Park met LEGO heeft nagebouwd? Dat kun je hier zien.

Reageer op artikel:
Apple Park officieel geopend: kleurrijke verrassing
Sluiten