Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 18 aug 2020

Apple-patent duidt op game streaming mogelijkheden

Momenteel ligt Apple onder een vergrootglas doordat het diverse services niet toelaat op zijn platform. Denk daarbij aan de mogelijkheid om games te streamen via Google Stadia of via Project xCloud. Een patent lijkt daar nieuw licht op te schijnen.

Het patent werd opgemerkt door Patently Apple en dook al in februari van dit jaar op. Het patent heet ‘Enabling Interactive Service for Cloud Rendering Gaming in 5G Systems’ en zou draaien om games te streamen naar een apparaat dat over 5G beschikt.

Apple gaat zelf games streamen?

En daarmee verwijst dit patent naar Apple’s plan om zelf op een bepaalde manier games te streamen op zoiets als een iPhone 12. Deze krijgt zeer waarschijnlijk een 5G-ondersteuning. Volgens het patent gaat het om games die vanaf een server op afstand draait en via een video stream op het apparaat terecht komt. Op die manier is het dus vergelijkbaar met Google Stadia en Microsoft’s Project xCloud (dat volgende maand overigens onderdeel wordt van de Xbox Game Pass Ultimate). Het is dus niet zoiets als Remote Play, waarmee je nu een game vanaf je PlayStation 4 streamt naar zoiets als je iPad.

Project xCloud komt niet naar de iPhone

Door op je apparaat, of een controller die er mee is verbonden, commando’s uit te voeren, wordt dat snel naar de server gestuurd en op die manier speel je de game. Het is op zich niet iets nieuws, behalve dat het hier specifiek gaat om een techniek die via 5G draait en dus niet gebruik maakt van WiFi. Momenteel zou er nog geen goede techniek zijn die dat voor elkaar krijgt en daardoor is dit patent aangevraagd. Binnen het patent zijn er technieken die er voor zorgen dat je enerzijds een goede stream op je apparaat krijgt en anderzijds geen of nauwelijks input lag hebt, waardoor je een game op de juiste manier kan gaan spelen.

Is dit dan gamen op je Apple-apparaat?

Apple maakt op het gebied van gaming verschillende stappen. Zo kun je nu via de Apple Arcade genieten van diverse games. Toch is het doodzonde dat je niet goed kunt streamen op je apparaat. Dit nieuwe patent zou daar verandering in kunnen brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple-patent duidt op game streaming mogelijkheden
Sluiten