Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 17 nov 2018

Apple werkt aan offline versie van zijn slimme assistent Siri

Hoewel Apple’s virtuele assistent Siri bij lancering all-the-rage was, komt de assistent nog met verschillende gebreken en al helemaal als je hem/haar vergelijkt met bijvoorbeeld Google Assistant en Alexa. Eén van de dingen die beter kunnen is de afhankelijk van een internetverbinding. De assistent werkt nu namelijk alleen via de cloud, terwijl je voor sommige taken helemaal geen internet nodig hebt. Apple blijft gelukkig constant werken aan zijn assistent en onlangs heeft Apple een patent toegewezen gekregen voor een offline versie van Siri.

Bruikbaarheid score online en offline Siri

In het patent wordt een systeem omschreven waarbij er als het ware twee versies van Siri zijn: een “in the cloud” en on device” versie. Wanneer de assistent een verzoek krijgt, wordt gekeken welke van de twee versies het meest bruikbaar is voor het desbetreffende verzoek. Beide versies krijgen een bruikbaarheid score toegekend en vervolgens gaat de Siri met de hoogste score voor je aan de slag.

Apple iPhone Siri

Offline assistent voor simpele taken

Als je bijvoorbeeld iets vraagt dat online opgezocht moet worden, zal de “in the cloud” variant voor je gaan zoeken, aangezien de “on device” versie niet zo ver zal komen met zijn speurtocht. Voor andere taken kan de Siri op je toestel zelf natuurlijk wel aan de slag gaan, zoals het regelen van je volume en het doorgeven van de tijd. Uiteraard zou de online versie van de assistent dit ook voor je kunnen doen en vandaar dat eerst even wordt bepaald welke van de twee het beste is voor de taak.

Patent geen garantie

Je moet je natuurlijk bij een patent altijd bedenken dat het geen garantie is dat het product uiteindelijk ook daadwerkelijk in de echte wereld verschijnt. Een offline Siri zou echter wel mooie toevoeging zijn, aangezien opdrachten die via de cloud worden verwerkt altijd toch een kleine vertraging hebben. Vorige maand dook er ook al een ander patent op met betrekking tot Siri. Hierin was Apple weer bezig met een multi-user versie van de slimme assistent.

One More Thing

Reageer op artikel:
Apple werkt aan offline versie van zijn slimme assistent Siri
Sluiten