Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 nov 2018

Volgende innovatieve stap iPhone: Apple patenteert einde van de notch

Vorig jaar ging iedereen nog Apple achterna met een notch. 2019 lijkt echter geheel in het teken te gaan staan van het einde van diezelfde notch. Van uitklapbare camera’s tot schermen met gaten erin: iedereen werkt aan nog dunnere schermranden. Een nieuwe patentaanvraag onthult de mogelijke oplossing van Apple zelf.

Apple patenteert innovatieve technologie

Samsung presenteerde vorige week een breed scala aan nieuwe schermen. Waaronder de Infinity O, een uitsparing linksboven in het scherm, waarachter de selfiecamera huist. Helaas kwam vanochtend het nieuws naar buiten dat die technologie nog niet klaar is voor massaproductie.

De in het scherm verwerkte camera zou namelijk onscherpe foto’s opleveren. Voorlopig is er dus nog een notch nodig, of de inham nou links, rechts of in het midden zit. Toch werkt Apple blijkbaar al aan een soortgelijke oplossing als Samsung heeft onthuld.

Of Apple qua patenten niet achter wil blijven of simpelweg zijn opties verkend, is nu onduidelijk. Lang niet alle patenten worden daadwerkelijk ingezet voor consumentenelektronica. Sterker nog, het merendeel blijft achter.

Apple iPhone camera patent

Toch heeft de techgigant een nieuw patent aangevraagd, ontdekt door LetsGoDigital. De aanvraag is goed gekeurd door de USPTO op 8 november, maar de aanvraag vond al plaats in juni. Het patent beschrijft niet alleen waar de uitsparing zich zal bevinden, maar ook hoe de technologie werkt.

Waar Samsung’s gat zich linksboven bevond, lijkt Apple voor rechtsboven te kiezen. Dat is echter een bijzaak, het draait in deze puur om de technologie en het proces. De kans is groot dat we deze technologie pas in 2020 in de praktijk gaan zien, dus tot dan moet je het nog even met de notch doen.

Apple iPhone camera patent

Overigens zijn er ook al bedrijven die nu al korte metten maken met de notch. Denk bijvoorbeeld aan de Xiaomi Mi Mix 3, met zijn uitschuifbare achterkant.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Volgende innovatieve stap iPhone: Apple patenteert einde van de notch
Sluiten