Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 jul 2018

Apple Pay naar Nederland? Nieuwe aanwijzing opgedoken

Komt Apple Pay naar Nederland? Onder het motto “hoop doet leven” kammen we iedere aanwijzing toch maar uit. Vandaag is er weer een nieuw detail ontdekt dat hint naar een snelle lancering van Apple’s betaaldienst in Nederland. Mogelijk in september, samen met de nieuwe iPhone.

De aanwijzing staat op Apple’s website zelf. Het gaat om een optie voor ontwikkelaars. Ze kunnen een donatieknop aan hun website toevoegen en via de Apple Developer-site makkelijk de code genereren. Er kan gekozen worden uit code voor knoppen in verschillende landen, waaronder Nederland. Onze concullega’s van iPhoned kwamen dit op het spoor.

Apple-website hint naar Apple Pay in Nederland

Natuurlijk is dit een flinterdunne hint. Toch is het opmerkelijk dat Apple Nederland tussen alle landen waar de betaaldienst beschikbaar is in de lijst heeft gezet. Duitsland heeft bijvoorbeeld geen Apple Pay en staat ook niet op de lijst. De pagina met instructies voor een Apple Pay-knop werd door Apple in juni gepubliceerd.

Loopt het team dat over de webversie van Apple Pay gaat op de zaken vooruit, of is het gewoon een foutje? Wij hopen natuurlijk op het eerste, maar zeker weten doen we het natuurlijk niet.

Apple Pay Nederland

Techniek is er klaar voor

Technisch staat niets een lancering van Apple’s betaaldienst in ons land meer in de weg. Dat bewees de online bank Bunq eerder dit jaar. De bank lanceerde Apple Pay voor zijn klanten in Spanje en Italië, maar Nederlanders konden de betaaldienst ook activeren door de regio van hun iPhone te veranderen.

Zelfs als de regio terug naar Nederland werd gezet, bleef Apple Pay werken. Er is dus een select groepje Bunq-klanten in Nederland dat Apple’s betaaldienst al kan gebruiken. Technisch zijn we er dus klaar voor, nu de wil van Apple en de andere Nederlandse banken nog. (Zie → Bunq dicht Nederlands Apple Pay-achterdeurtje)

Apple Pay nederland

iPhoned

Reageer op artikel:
Apple Pay naar Nederland? Nieuwe aanwijzing opgedoken
Sluiten