Apple Pay binnenkort ook beschikbaar voor ABN Amro en Rabobank klanten

Tot nu toe konden alleen klanten van ING Bank gebruik maken van Apple Pay, maar daar gaan binnenkort nog twee banken bij komen. ABN Amro en Rabobank hebben aangekondigd dat de dienst binnenkort actief wordt. Dankzij Apple Pay kunnen iPhone, iPad en Apple Watch gebruikers hun apparaat gebruiken om contactloos te betalen.

Hiermee volgen ABN Amro en Rabobank het voorbeeld van ING. De oranje bank introduceerde de betaaldienst van Apple als eerste. Klanten van die bank kunnen namelijk al sinds juni gebruik maken van Apple Pay. Vanaf wanneer ABN Amro en Rabobank klanten contactloos kunnen betalen met hun Apple apparaat is nog niet bekend, maar beide banken laten weten dat het niet lang meer gaat duren.

Apple Pay ook voor ABN Amro en Rabobank klanten

Naast deze grote namen keert ook Bunq terug op de lijst met banken die Apple Pay aanbieden. Klanten van Bunq konden namelijk vorig jaar al tijdelijk gebruik maken van de betaaldienst. Dat ging toen via een achterdeurtje en was dus niet officieel. Op verzoek van Apple werd deze dan ook al binnen een dag gesloten. Nu, meer dan een jaar later, mag Bunq alsnog de dienst in Nederland gaan aanbieden.

Dat ABN Amro en Rabobank ook Apple Pay gaan aanbieden, komt zeker niet uit de lucht vallen. In andere Europese landen zagen we namelijk hetzelfde patroon. In eerste instantie kregen slechts één of twee banken het alleenrecht, om vervolgens ook andere aanbieders toe te laten. Daarnaast werd er onlangs ook al Apple Pay code ontdekt in de app van ABN Amro.

Apple komt met eigen creditcard

Inmiddels heeft Apple nog een betaaloptie geïntroduceerd. In samenwerking met Goldman Sachs lanceerde de techgigant vorige week een eigen creditcard, genaamd: Apple Card. Deze is nu alleen nog maar beschikbaar in de Verenigd Staten. Of de Apple Card ook naar Europa of Nederland gaat komen, is nog niet bekend.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Apple Pay binnenkort ook beschikbaar voor ABN Amro en Rabobank klanten
Sluiten