Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 10 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Apple Pay vanaf morgen live in Duitsland’

Eerder wist Tim Cook al te melden dat Apple Pay nog dit jaar naar Duitsland zou komen. Afgelopen maand maakte Apple, samen met een bank uit Duitsland, bekend dat Apple Pay binnenkort in Duitsland is te gebruiken. Sindsdien is op de Duitse website van Apple de bekende ‘coming soon’ te lezen op de toegewijde pagina. Wanneer de dienst precies live moet gaan, is nog niet bevestigd. Maar nieuwe geruchten wijzen op een snelle implementatie.

Apple Pay in Duitsland

Vanuit verschillende hoeken wordt er naar 11 december gewezen. En dat is… juist: morgen! Onze Duitse concullega’s van Macerkorpf weten te vertellen dat verschillende bronnen uit het bankwezen melden dat het de betaaldienst deze week officieel wordt gelanceerd. Op z’n vroegst morgen, al zou woensdag ook een goede optie zijn. En de uitrol zou geen kleine worden. Klanten van N26, Boon, Bunq, Deutsche Bank, Edenred, Fidor Bank, Hanseatic Bank, HypoVereinsbank, o2 Banking en VIMPay kunnen direct met hun iPhone of Apple Watch betalen.

Apple Pay Duitsland

Helaas voor ons Nederlanders doen er, op bunq na, nog geen banken mee die in Nederland speler zijn op de bankenmarkt. Waar we op het gebied van hardware tegenwoordig bij de eerste lading zitten, lijkt Nederland met de implementatie van Apple’s draadloze betalingsdienst hopeloos achter te blijven. Aangezien veel Europese landen al meedoen, lijkt de bal niet bij Apple te liggen. Zijn het de banken die, net zoals in Zwitserland, tegenwerken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Apple Pay vanaf morgen live in Duitsland’
Sluiten