Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 jun 2019

Apple Pay een feit in Nederland: ING activeert de dienst

Dat Apple Pay dit jaar ein-de-lijk naar Nederland komt is al eventjes bekend. De populaire dienst wist al eerder voet te zetten in een groot deel van Europa, maar ons kikkerlandje miste de boot steeds. Gelukkig maakt ING Apple Pay mogelijk in ons land en activeert het de dienst vandaag. 

ING activeert Apple Pay in Nederland

Op 1 mei 2019 kwam dan eindelijk het verlossende woord voor Apple-fans in Nederland: ING gaat Apple Pay mogelijk maken. De dienst is al tijden mateloos populair in de Verenigde Staten en rolt ook steeds verder uit in Europa. Buurlanden Duitsland en België konden er bijvoorbeeld al enige tijd mee aan de slag, maar Nederland bleef uit. Gelukkig is daar vorige maand verandering in gekomen door een aankondiging en zien we dienst vandaag ook echt uitrollen.

ING heeft vandaag Apple Pay geactiveerd voor klanten van de bank. De betaaldienst is vanaf nu te gebruiken voor je iPhone en Apple Watch. Op deze apparaten activeer je Pay via de applicatie van ING en je bent direct klaar om te betalen met je smartphone of smartwatch. Althans, dat is de bedoeling.

Apple Pay Nederland ING
Foto door: One More Thing

Handmatig instellen

Het zou kunnen zijn dat de app van ING je niet direct vraagt of je gebruik wil maken van de dienst. Als dat het geval is, moet je een paar stappen doorlopen om Apple Pay handmatig in te stellen. Zo werkt het:

  • Open de ING-app en ga in het menu naar Instellingen
  • Tik op Apple Pay
  • Kies de rekening die je toe wil voegen en druk op ‘Zet in Apple Wallet’
  • Kies op welk apparaat je Apple’s betaaldienst wil gebruiken (iPhone of Apple Watch)
  • Accepteer de voorwaarden
  • Tik na accepteren op ‘Naar Wallet’ waar je pas klaarstaat.
  • Heb je een Apple Watch? Volg deze stappen dan opnieuw en kies voor je Watch als apparaat waarop je de betaaldienst wil activeren. Dit moet apart.

De dienst is als het goed is nu helemaal gereed voor gebruik. Klanten van ING kunnen kosteloos gebruik maken van Apple Pay. Dat is mogelijk bij, zo goed als, alle betaalautomaten in Nederland waar je ook contactloos kunt betalen.

Reageer op artikel:
Apple Pay een feit in Nederland: ING activeert de dienst
Sluiten