Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 1 mei 2019

Apple Pay komt eindelijk naar Nederland dankzij ING

Na jaren wachten en teleurstelling na teleurstelling is het dan eindelijk zover: Apple Pay komt naar Nederland! Binnenkort kunnen eigenaren van een iPhone, iPad of Apple Watch met hun gadget afrekenen.

Apple Pay komt naar Nederland

Eind vorig jaar kwam de dienst naar Duitsland en zelfs België, maar wij bleven achter. De dienst bestaat al sinds 2014, maar komt in 2019 dus naar Nederland.

Vorig jaar had de Nederlandse internetbank Bunq al een kortstondige primeur door middels een slimme truc Pay in Nederland mogelijk te maken. De producent uit Cupertino maakte daar binnen enkele uren een einde aan.

Apple Pay België

ING

Maar goed, nu vindt de betaaldienst dus op een officiële manier zijn weg naar Nederland. Het bedrijf werkt daarvoor samen met ING. De bank belooft binnenkort meer te vertellen over de Nederlandse introductie van Apple Pay.

Tot dan blijft het onduidelijk wanneer de betaaldienst zijn debuut zal gaan maken. Een webpagina meldt enkel dat het ‘nog even duurt’ voor Pay zal worden aangeboden.

Airplay 2 Apple speakers

“Dit is alles dat ik er op dit moment over kan vertellen”, meldt ING-woordvoerder Eva Hersbach aan NU.nl. “Verder kan ik er nog niks over bekendmaken.”

Het is ook nog onduidelijk of andere banken ING zullen volgen, of enkel klanten van die specifieke bank binnenkort met hun iPhone of Apple Watch kunnen betalen.

Het bedrijf uit Cupertino maakte gisteravond ook zijn kwartaalcijfers bekend voor het tweede kwartaal van 2019. Daaruit bleek dat juist services als Pay de tegenvallende cijfers van de iPhone compenseren.

Door na jaren aan stroperigheid eindelijk in Europa de expansie door te zetten kan Apple die belangrijke pijler groter maken. Wordt vervolgd dus!

Apple Pay Nederland ING

Meer Apple?

In onze eigen podcast WantKast praten we je wekelijks bij over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Tech. Uiteraard kan een merk als Apple daarbij niet ontbreken. We bespreken de laatste in’s en out’s van het bedrijf en delen onze mening.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Pay komt eindelijk naar Nederland dankzij ING
Sluiten