Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 20 mei 2019

Apple Pay na lancering ook bij 60.000 webshops te gebruiken

Het heeft lang geduurd, maar 2019 wordt dan toch echt het jaar dat Nederland voorzien wordt van Apple Pay. Betalen met je iPhone of Apple Watch wordt, dankzij de ING, ook mogelijk in ons land. Maar waar we het voorheen voornamelijk hadden over het betalen in fysieke winkels, wordt het ook mogelijk om in Nederlandse webshops te betalen met de dienst. 

Mollie introduceert Apple Pay voor 60.000 webshops

De Nederlandse betaalservice-provider Mollie is gereed om Nederlandse webshops te voorzien van Apple Pay ondersteuning. De betaaldienst van Apple draait al jaren in het buitenland, maar wist maar geen voet te zetten in Nederland. Eerlijk is eerlijk: we hadden de dienst eigenlijk niet binnen korte tijd verwacht in ons land, maar daar heeft de ING (gelukkig) verandering in gebracht. Door de bank is het straks mogelijk om in alle fysieke winkels te betalen met je iPhone of Apple Watch. Echter wordt deze betaal-ervaring een stuk completer door het werk van Mollie.

De betaalservice-provider maakt op zijn eigen website bekend dat het bedrijf klaar staat om Apple Pay in Nederlandse Webshops te implementeren. Het zou volgens de website gaan om zo’n 60.000 Nederlandse webshops. Hierbij moeten we denken aan diensten als Deliveroo, Game Mania, Ticketswap en de ANWB. Mollie biedt al in 35 landen ter wereld ondersteuning voor Apple Pay, waaronder nu dus ook Nederland. Op dit moment is de dienst van Apple nog niet te gebruiken in ons land, maar wanneer dat wel het geval is staat Mollie paraat. En dat is precies wat het bedrijf sinds de aankondiging van de dienst in Nederland wil.

“We hebben de functie alvast gelanceerd, zodat Nederlandse webwinkels en andere merchants klaar kunnen staan wanneer de dienst voor consumenten live is”

Mollie laat ook weten dat de klant zelf kan kiezen welke kaarten er gebruikt worden voor een transactie. Heb jij een creditcard in je wallet staan, dan zal het bedrag van deze kaart afgeschreven worden. Heb jij alleen een debetkaart geslecteerd, dan zal het bedrag van die rekening afgeschreven worden.

Apple Pay Nederlandse Webshops

Wanneer Apple Pay te gebruiken is in Nederland is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Apple Pay na lancering ook bij 60.000 webshops te gebruiken
Sluiten