Mark Hofman
Mark Hofman Tech 6 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple staat deze iPhone reparaties eindelijk toe

Apple wordt steeds meer datgene wat heel veel consumenten van het bedrijf willen: soepel. Zeker op het gebied van reparaties weet de producent nogal wat los te maken bij zijn gebruikers. Wanneer jouw apparaat bijvoorbeeld beschikt over een onderdeel van een derde partij, lijkt Apple deze reparatie negen van de tien keer. Iets waar op het gebied van de iPhone verandering in komt. 

Apple staat iPhone reparatie inmiddels toe

Als het op reparaties van iPhones komt, is Apple alles behalve soepel. De producent weet de smartphones dusdanig duur te maken, dat ook de reparaties een fortuin lijken te kosten. Daarom kiezen veel consumenten ervoor om zelf een batterij in het toestel te zetten wanneer deze vervangen moet worden, of om naar een andere partij te gaan. Maar gaat je iPhone vervolgens wederom kapot en breng je hem naar de Apple Store? Dan ziet het personeel een product van een derde partij in de smartphone zitten en weigert het bedrijf om je iPhone te repareren. Iets wat, gelukkig, inmiddels tot het verleden behoort.

Door een versoepeling van het beleid is het mogelijk om iPhones met batterijen van derde partijen te laten repareren bij Apple. Dit meldt het Nederlandse OneMoreThing, die het nieuws bij twee verschillende erkende serviceproviders heeft gecheckt. Nederland en België worden ook voorzien van het nieuwe beleid. Echter gaat er voor een situatie een andere regeling gelden. Wanneer er een iPhone binnenkomt met een opgezwollen accu van een derde partij, moet deze naar een centraal punt gestuurd worden. Deze kan dus niet direct worden gerepareerd, wat voor een aanzienlijke vertraging kan zorgen.

iPhone Apple reparaties

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple de regels soepeler maakt. Sinds 2017 is het mogelijk om iPhone met schermen van derde partijen ook te repareren. Er valt nog veel te winnen, maar de eerste juiste stappen zijn gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple staat deze iPhone reparaties eindelijk toe
Sluiten