Daniel Koster
Daniel Koster Apple 9 sep 2015

Apple presenteert 12,9-inch iPad Pro met Apple Pencil en awesome prestaties

Het Apple-event van 9 september is net van start gegaan en de iPad Pro is een feit. De verwachtingen waren bij ons meteen hoog, aangezien Tim Cook aangaf dat dit het grootste nieuws was omtrent de iPad sinds de presentatie van de eerste iPad. Of we het met hem eens zijn? De Pro is wel echt tof en met nieuwe innovaties als de Pencil en het Smart Keyboard hebben ze een goede slag geslagen!

12,9-inch iPad Pro

De iPad Pro is de grootste iPad ooit met een 12,9-inch scherm. Dit scherm bevat 2732 x 2048 pixels, wat neerkomt op 5,6 miljoen pixels in totaal. Volgens Apple betekent dit dat de Pro een indrukwekkende ervaring is. Zo word je bijna letterlijk games ingezogen en beleef je films alsof je in de bioscoop zit. Maar de Pro is meer dan enkel een gaaf display. De 6,9 millimeter dikke, zevenhonderd gram wegende iPad Pro is er namelijk qua prestaties flink op vooruit gegaan. Dit heeft de nieuwe iPad vooral te danken aan de nieuwe A9X-chip, de opvolger van de A8X-chip. Deze zorgt er bijvoorbeeld voor dat-ie grafisch gezien twee maal zo snel is als de prestaties die de A8X-chip kon leveren bij de iPad Air 2.

Maar goed, genoeg over dat-ie sneller is. Wat kan de Pro nou? Volgens Apple kan-ie zonder horten of stoten iMovie runnen en daarin drie streams van films met 4K-beeld laten draaien. Dat is een prestatie om trots op te zijn. En dit kan-ie tien uur lang. Over de batterij heb je dus ook niet veel te klagen. De iPad Pro kan hiermee prestaties leveren waar sommige desktops aan ten onder doen. Het is dan ook om die reden dat er accessoires worden bijgeleverd zodat je de Pro meer als een desktop kunt gebruiken.

Smart Keyboard en Pencil

De eerste accessoire die speciaal voor de Pro is ontworpen, is het Smart Keyboard. Het keyboard ziet eruit zoals we van Apple verwachten, elegant met een prachtige ontwerp. Je kunt het Smart Keyboard op een nieuwe manier verbinden met de iPad, en dat hoeft niet via Wifi of Bluetooth. Er zit namelijk een magnetische verbinding op de iPad. Door de iPad aan het keyboard te bevestigen maakt-ie automatisch verbinding en kun je aan het tikken slaan.

Ook presenteerde Apple haar nieuwe stylus, de Apple Pencil. Opvallend, aangezien Steve Jobs stelde dat de stylus nooit wat zou worden. De Pencil is bedoeld voor het fijnere werk en werkt nauw samen met de iPad via sensoren die zich in de stylus bevinden. Hierdoor kun je de Pencil gebruiken alsof het een echte penseel is. Zo kun je dunne lijnen zetten door niet zo hard te drukken. Door harder te drukken wordt de lijn steeds dikker en voller. Daarnaast kunnen de sensoren de hoek waarmee je tekent vaststellen. Hierdoor kun je dus ook lijnen met een curve op je iPad produceren. Het gave aan het grotere scherm van de Pro is dat je met iOS 9 fijn twee schermen naast elkaar kunt openen en zo in twee apps tegelijk kunt werken. Dit is heerlijk voor ontwerpers of personen die in twee documenten tegelijk werken bijvoorbeeld. De Pencil kan met je iPad Pro door middel van de USB-C-poort worden opgeladen.

Verdere specificaties Apple iPad Pro

De iPad Pro zal vier speakers kennen. Deze speakers zorgen ervoor dat het geluid beter wordt overgebracht en je zo weer een betere ervaring hebt tijdens het gamen of het kijken van een film. De Pro kent aan de achterkant een 8 megapixel-camera en voor het maken van selfies een hd-camera aan de voorkant. Uiteraard is ook de Pro voorzien van een vingerafdrukscanner zodat niemand anders van jouw iPad gebruik kan maken!

Prijzen en beschikbaarheid

De iPad Pro komt in november uit. De prijzen die bekend zijn, zijn helaas enkel nog voor de Verenigde Staten bekend. Voor de goedkoopste 32 gigabyte-variant moet je een dikke 715 euro neertellen en voor de duurste 128 gigabyte-variant moet je een kleine 940 euro neerleggen. De Pencil en het Smart Keyboard zijn niet bij de prijs inbegrepen en hier betaal je dan ook respectievelijk bijna negentig euro en een dikke 150 euro voor. Nogmaals, de Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar daar horen we vast gauw genoeg meer over. We houden je op de hoogte!

iPhone 6s, iPhone 6S Plus en vernieuwde Apple TV

Apple presenteerde ook de iPhone 6s, de iPhone 6S Plus en de vernieuwde Apple TV. Lees hier meer over de iPhone 6s en iPhone 6S Plus en lees hier meer over de nieuwe Apple TV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple presenteert 12,9-inch iPad Pro met Apple Pencil en awesome prestaties
Sluiten