Daniel Koster
Daniel Koster Apple 21 mrt 2016

Apple presenteert de 9.7-inch iPad Pro met geavanceerde displaytechnologieën

Apple presenteerde eerder op de avond de 4-inch iPhone SE. Daar bleef het echter niet bij. De 12.9-inch iPad Pro is pas een half jaar geleden ter wereld gebracht, maar toch vond Apple het alweer tijd voor de geboorte van een kleine broer, de 9,7-inch iPad Pro. Qua prestaties is dit broertje zeker geen kleintje te noemen, maar als we naar het scherm kijken is het logisch waarom-ie het broertje wordt genoemd. De nieuwe iPad Pro kent namelijk een 9.7-inch scherm. Achter dat scherm schuilt een hele rits aan innovaties.

Daar is-ie dan: de 9.7-inch iPad Pro

Het succes van de 12.9-inch iPad Pro werd eerst nadrukkelijk aangestipt. Verschillende hoge piefen uit de ontwerpwereld werden geciteerd omtrent hoe fijn het apparaat is om mee te werken. Nu wordt er voor een opvolger voor deze grote tablet gekozen die volgens Apple logischerwijs kleiner moest zijn. Dit aangezien-ie dezelfde prestaties kan leveren, maar op een wat handzamer formaat wordt geleverd. De ultieme upgrade stelt Apple zelf! En dan niet enkel de ultieme upgrade voor Apple-gebruikers. De meeste nieuwe gebruikers komen namelijk bij Windows-apparaten vandaan. Zoals Phil Schiller zelf stelt zijn er zeshonderd miljoen desktop gebruikers met een computer die ouder is dan vijf jaar. Nu ze een apparaat als de Pro zien stappen ze over. Maar waarom?

Killer (grafische) prestaties en een ‘True Tone’-scherm

Het beste aan de iPad Pro zijn uiteraard de apps. Er zijn nu meer dan één miljoen apps in de App Store voor de iPad te vinden. Deze applicaties kan de tweede generatie iPad Pro optimaal benutten. Dit door de A9X chip, de snelste chip die Apple kan leveren. Deze levert onder andere betere grafische prestaties dan de Xbox 360. En dat alles in een dergelijk klein apparaat. Sterk, dat moet je de Pro meegeven! Door uiteraard op iOS 9.3 te draaien kan de hardware optimaal worden benut. Dit wordt door een prachtig 9.7-inch retina display (2048 x 1536 pixels) aan je getoond.

De nieuwe iPad Pro levert onder andere betere grafische prestaties dan de Xbox 360

De grootste verbetering aan het scherm, dat bijvoorbeeld 25 procent helderder is dan de iPad Air 2, wordt ‘True Tone’ genoemd. Dit is een nieuwe technologie waarbij het scherm door middel van sensoren de kleurtemperaturen van de omgeving meet. Hier wordt de kleurtemperatuur van het scherm op aangepast om een zo natuurlijk mogelijk licht op je scherm te doen verschijnen. Phil geeft aan dat je wanneer je dit scherm eenmaal onder ogen bent gekomen niets anders meer wilt! Ook zijn er vier speakers aan het apparaat toegevoegd om zuiverder geluid ten gehore te brengen!

De iPad Pro is uiteraard compatibel met andere accessoires

De nieuwe iPad Pro kan uiteraard omgaan met de accessoires van zijn voorganger. Zo is er een geheel nieuwe Smart Keyboard voor de Pro ontworpen die aansluit op de nieuwe afmetingen van de tablet. Ook de Pencil is wederom van de partij zodat je op de tablet kunt ontwerpen, aantekeningen kunt maken en meer. Met andere verbeterde accessoires, zoals een nieuwe sd-kaart lezer en een nieuwe lightning adapter wordt de ondersteuning van het apparaat verbeterd. Tot slot werd de camera belicht. Je kunt de twaalf megapixel-camera uiteraard voor allerlei zaken toepassen, zoals het schieten van foto’s, scannen van documenten en meer. Ook schiet deze camera video’s in 4K kwaliteit. Nice! De voorzijde van de tablet is van een vijf megapixel HD-camera voorzien. Hiermee kun je dus in kwaliteit Facetimen en Skypen met je vrienden, familie en anderen.

Yes! Meer geheugen

De 9.7-inch iPad Pro is vanaf 24 maart te bestellen en zal in vier kleuren worden geleverd: space grey, zilver, goud en roségoud. De prijzen vallen niet mee. Voor de 32 gigabyte versie betaal je 689 euro, voor de 128 gigabyte versie 869 euro en voor de nieuwe 256 gigabyte versie leg je 1049 euro neer. De tweede generatie iPad Pro wordt vanaf 31 maart verscheept!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple presenteert de 9.7-inch iPad Pro met geavanceerde displaytechnologieën
Sluiten