Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 21 mrt 2016

Apple presenteert de krachtigste 4-inch phone, de iPhone SE

Het langverwachte Apple event van 21 maart ging om 18 uur eindelijk van start. Waar het bedrijf uit Cupertino de 9.7-inch iPad Pro presenteerde kon Apple het niet laten en heeft toch een nieuwe 4-inch phone ontwikkeld, de iPhone SE. Dit is de meest krachtige 4-inch phone van het moment. Het beschikt over de indrukwekkende A9 chip en de A9 motion processor. Dit zijn dezelfde chips die in de iPhone 6s zitten. Je snapt dan ook dat de iPhone SE een stuk sneller dan de iPhone 5s is.

12MP iSight camera met focus pixels

Met de camera van de iPhone SE zit het ook wel snor. Apple heeft ‘m van een 12MP iSight camera met focus pixels voorzien. Herkenbaar van de iPhone 6s is, is dat Apple ‘m ook van focus pixels en True Tone flash heeft voorzien. Met de True Tone flash worden foto’s die met de camera aan de voorkant worden gemaakt van licht van het scherm voorzien. Hierdoor zien selfies er beter uit, maar niet te overbelicht.

Live Photos zijn uiteraard ook toegevoegd en kun je, als het land het ondersteunt, ook van Apple Pay gebruik maken. Dat is in Nederland helaas nog niet het geval. De batterij is een stuk beter dan in de iPhone 5s en kun je met de nieuwe 4-inch iPhone ook 4K-video’s opnemen.

Prijs

De iPhone SE is de goedkoopste introductie van Apple ooit. De 16GB-variant kost in de Verenigde Staten 399 dollar. In Nederland gaat de iPhone SE 489 euro kosten. De 64GB-variant kost 589 euro en komt het toestel in de vier kleuren die wij ook van de iPhone 6s zijn gewend: zilver, goud, spacegray en roségoud. Vanaf 24 maart is dit toestel in De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australie en China te bestellen. In Nederland kun je het toestel vanaf 29 maart bestellen. De levering is begin april. Fan van de 4-inch iPhone SE? Laat het ons hieronder weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple presenteert de krachtigste 4-inch phone, de iPhone SE
Sluiten