Rutger Houweling
Rutger Houweling Smart Home 9 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

Apple presenteert nieuwe Apple TV en is via touch en Siri te bedienen

Na de spectaculaire iPad Pro begon Tim Cook over de (Apple) TV. Apple gelooft dat de toekomst van televisie apps zijn. Veel content op onze wereld wordt via een Apple-product geconsumeerd en dat vindt plaats via een app. Dat moet dus ook naar de televisie worden gebracht. Maar hiervoor heb je een nieuwe fundering nodig. Met krachtige hardware, een modern OS, een nieuwe user experience, developer tools en natuurlijk een App Store. Om dit te bewerkstelligen hebben ze hard en lang gewerkt om dit allemaal bij elkaar te brengen.

De nieuwe Apple TV

Maak kennis met de nieuwe Apple TV waarbij touch en Siri een grote rol spelen. Apple heeft een nieuwe settopbox met een nieuwe afstandsbediening ontwikkeld. De afstandsbediening beschikt over een touch surface voor de bediening via touch en een speciale Siri-knop om het product via je stem te bedienen.

Soepele bediening

Tijdens een demonstratie op het podium werd het duidelijk hoe soepel de bediening werkt. Je kunt eenvoudig door de content scrollen en is er eindelijk een App Store speciaal voor de Apple TV. Je hebt ook toegang tot je foto’s uit de cloud en d’r werd een mooie functie gedemonstreerd bij het kijken van een dia. Als je een aantal zinnen hebt gemist kun je via Siri vragen wat er net ook alweer werd gezegd. Het systeem spoelt dan automatisch terug en toont ondertiteling zodat je het niet meer mist. Je kunt Siri natuurlijk ook om hulp vragen. Vraag bijvoorbeeld aan Siri wat een goede film is om met kids te bekijken. Dan geeft-ie een aantal goede suggesties. Tijdens het bekijken van de film kun je via Siri ook allerlei informatie vragen. Bijvoorbeeld informatie over de acteurs. Maar ook allerlei nieuwsfeiten over bijvoorbeeld voetbalstanden en het weer. Dit toont-ie dan onderin het scherm. Met een veeg omhoog op de afstandsbediening kun je vervolgens nog extra informatie raadplegen.

tvOS

De software die Apple voor de nieuwe TV heeft ontwikkeld is tvOS. Apple kijkt dan ook uit wat de developers hier allemaal mee gaan doen. Netflix en HBONow hebben al een nieuwe app ontwikkeld, maar je kunt straks ook de nieuwe Guitar Hero van Activision via de Apple TV spelen. Het app-aanbod bestaat ook uit (multiplayer) games voor kids, fitness-apps en kun je je nieuwe vakantie via Airbnb plannen. En wat dacht je van shoppen? Dat wil je toch op het grote scherm doen? Ook dat is straks via de nieuwe Apple TV mogelijk. tvOS is vanaf vandaag voor developers beschikbaar zodat zij de mooiste apps kunnen ontwikkelen.

Beschikbaarheid

De processor die in de Apple TV zit is een A8-soc. Verder vind je er een hdmi- en ethernet-aansluiting, ondersteunt-ie Bluetooth 4.0 en Wifi. Vanaf oktober is de nieuwe Apple TV beschikbaar voor 149 dollar in de Verenigde Staten. Dit geldt voor een 32GB-uitvoering. Een 64GB-uitvoering kost 199 dollar.

iPhone 6s, iPhone 6S Plus en iPad Pro

Apple presenteerde ook de iPhone 6s, de iPhone 6S Plus en de iPad Pro. Lees hier meer over de iPhone 6s en iPhone 6S Plus en lees hier meer over de iPad Pro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple presenteert nieuwe Apple TV en is via touch en Siri te bedienen
Sluiten