Apple verkocht de meest geeky merchandise in de jaren tachtig

Apple producten zien er vaak stijlvol uit. Als er in een film op de computer wordt gewerkt is dat meestal een Mac. Apple heeft iets met stijlvolle producten en dat is niet alleen van de laatste jaren. In de jaren tachtig hebben ze bijvoorbeeld de Apple Collection gelanceerd. Dit was een serie producten die buiten de normale productlijn werden verkocht. Misschien dat je een paar producten uit de catalogus wel kent, zoals de Apple-pet of de stickers. Maar er staat ook merchandise tussen waarvan je niet zou verwachten dat het van Apple kwam. Wij hebben zes leuke voorbeelden gevonden met aangepaste prijzen zodat je kunt zien wat ze vandaag de dag zouden kosten.

De iSurfer

Dit surfboard is gemaakt van geëxpandeerd polystyreen met Acrylonitril styreenacrylaat zodat-ie tegen een stootje kan. Dat klinkt als een mond vol, maar het zorgde ervoor dat dit één van de lichtste surfboards was in die tijd. Bij het board kreeg je twee zeilen waar uiteraard het bekende Apple-logo op stond. Als je dit board vandaag zou kunnen kopen zou-ie ongeveer 1897 euro kosten.

 

De iKaraf

Deze prachtige karaf is ontworpen door Apple in California. Uiteindelijk is-ie niet in China gemaakt zoals de andere producten, maar in Roemenië. In de dop is het Apple-logo gegraveerd. Deze limited edition karaf zou je vandaag ongeveer 69 euro kosten.

 

De iSpeelgoedvrachtwagen

Volgens Apple is dit de vrachtwagen waar de toekomst in komt. Ook zou-ie volgens hun net zo goed op een mooi bureau kunnen staan als op grond naast een spelend kind. Apple had deze vrachtwagen waarschijnlijk gemaakt als reactie op de vrachtwagen van Samsung die 22 wielen had. Dan trekt Apple met tien wielen wel aan het kortste eind. Als je ‘m nu zou kunnen kopen betaal je ongeveer 48 euro.

 

De iPaperclip

Uiteraard kunnen de kantoorartikelen niet ontbreken en daarom heeft Apple er ook een aantal in hun catalogus staan. Dit is zeker het simpelste en waarschijnlijk ook het meest geeky artikel wat er tussen staat. Wat je ziet is precies wat je krijgt, een paperclip met het Apple-logo erop. Deze zou nu ongeveer 4,80 euro kosten.

 

De Apple-Braun iCalculator

De ontwerpen van Dieter Rams waren in de jaren tachtig kenmerkend voor Apple. En nog steeds zul je in de ontwerpen van Jonathan Ive af en toe de stijl van Rams tegenkomen. In de jaren tachtig was deze ET 66 calculator ontzettend populair en dat verklaart waarom jij dit ontwerp nu ook zou moeten kennen. Dit is namelijk ook het ontwerp van de calculator-app op je iPhone. Vandaag zou deze calculator ongeveer 137 euro kosten.

 

Het iBureau

In 1986 had Apple dit beukenhouten bureau gemaakt. En uiteraard noem je die niet ‘iBureau’ maar ‘MacDesk’. Misschien is dat ook wel logisch want de ‘i’ verscheen pas een aantal jaar later. De hoogte van dit bureau kon je afstellen en er was uiteraard een plek waar je perfect je Mac kon neerzetten. Als je ‘m nu kon kopen zou-ie ongeveer 692 kosten.

Reageer op artikel:
Apple verkocht de meest geeky merchandise in de jaren tachtig
Sluiten