Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 17 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple gebruikt Qualcomm’s 5G modems in iPhone-modellen tot 2024

Apple gaat voor alle iPhone-modellen, die tot 2024 verschijnen, de 5G modems van Qualcomm gebruiken. Dat komt naar buiten dankzij een document over de schikking die de twee partijen vorig jaar getroffen hebben.

Op Twitter deelt Roland Quandt dat Apple de Snapdragon X55-, X60-, X65- en X70-modems van Qualcomm gaat gebruiken voor alle 5G-iPhones die tot 2024 verschijnen. De informatie is gevonden in een document die online te bekijken is via Docket Alarm.

Apple en Qualcomm minimaal tot 2024

Het plan is dat Apple van juni 2020 tot en met mei 2021 gebruik gaat maken van de Snapdragon X55-modem van Qualcomm voor de ondersteuning van 5G. Dit is vorig jaar door beide partijen vastgelegd in de schikking, die dus in te zien is via Docket Alarm. Het plan is dat Apple vanaf juni 2021 gebruik gaat maken van de X60-modem. Tussen juni 2022 en 2024 verschijnen er vervolgens iPhone-modellen met de Snapdragon X65 of de X70-modem.

Ondanks het feit dat technische details en prijzen van de modems op dit moment nog gecensureerd zijn, is er wel degelijk informatie te halen uit het document. Niet alleen weten we welk modem in welk jaar verschijnt in de iPhone-modellen, maar we hebben ook een beeld van de modems die Qualcomm de komende jaren op de markt gaan brengen. Op dit moment is alleen de X55-modem uit het lijstje officieel aangekondigd door het bedrijf.

Snapdragon X55

De Snapdragon X55 werd begin 2019 geïntroduceerd door Qualcomm en was de opvolger van de X50. In tegenstelling tot zijn opvolger wist de X55, naast 5G, ook ondersteuning te bieden aan 2G en 4G netwerken. Verder is het een 5G-modem dat op 7nm wordt gemaakt en waarschijnlijk gecombineerd gaat worden met de Snapdragon 865 chip. Deze chip zal in Android-smartphones te vinden zijn.

Apple gaat dit jaar dus ook gebruik maken van de Snapdragon X55-modem, maar laat de 865-soc links liggen. Het bedrijf uit Cupertino stapt daarmee af van Intel’s 4G-modem die op dit moment in de iPhone 11-serie zit.

Apple en Qualcomm vechten het uit

Apple heeft tot 2024 dus de 5G-modems van Qualcomm onder de motorkap zitten van zijn iPhone-modellen, maar dit zal daarna waarschijnlijk niet meer aan de orde zijn. Apple en Qualcomm kwamen, na een hoop gekibbel in de rechtszaal, tot een schikking nadat Intel achter bleef met de ontwikkeling van een 5G-modem. Het bedrijf uit Cupertino kocht vervolgens de modem-divisie van Intel en besloot om zelf 5G-modems te maken. Maar daar gaat uiteraard tijd overheen.

Tot Apple in de mogelijkheid is om gebruik te maken van een eigen 5G-modem, zal het bedrijf uit Cupertino dus gebruik blijven maken van de modems van Qualcomm. En nu weten we dus ook precies welke modems dat precies zullen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple gebruikt Qualcomm’s 5G modems in iPhone-modellen tot 2024
Sluiten