Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 9 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Apple gaat ouders helpen om smartphoneverslaving van kinderen tegen te gaan

Gisteren kwam breed in het nieuws dat twee investeerders in Apple Inc., het bedrijf achter Apple, hun ontevreden over het bedrijf hadden geuit in een open brief. In de brief uitten ze hun ontevredenheid over de geringe mate waarin Apple iets doet om kinderen te beschermen tegen een smartphoneverslaving. Apple heeft vandaag gereageerd op de brief.

Apple gaat actie ondernemen tegen smartphoneverslaving kinderen

In de open brief die de twee aandeelhouders online plaatsten, zetten ze het techbedrijf onder druk. Zij willen dat Apple een belangrijkere rol in neemt in het tegengaan van de negatieve effecten van smartphonegebruik onder kinderen en tieners. Volgens hen moet het techbedrijf een goed voorbeeld geven aan hun jongste klanten, en aan de rest van de industrie.

smartphoneverslaving

Het was duidelijk welke richting de partijen willen dat de ontwikkelaar van de iPhone, en de rest van de techindustrie, opgaat. Volgens een rapport van Bloomberg heeft Apple laten weten dat het nieuwe controlemogelijkheden in hun smartphones zal inbouwen. Daarmee kunnen ouders controleren hoe veel hun kinderen gebruik maken van hun iPhone.

Als reactie op de open brief liet het bedrijf weten altijd geprobeerd te hebben om producten te maken die bijdragen aan de educatie van kinderen, en die kinderen inspireren. Tegelijkertijd willen ze handvatten bieden aan ouders om hun kinderen online te beschermen. Apple liet weten dat er plannen op de plank liggen om in de toekomst nog meer nadruk op te leggen, en om de functionaliteit van bepaalde tools voor ouders te vergroten.

Beperkte mogelijkheid tot beperken

De mogelijkheden die Apple biedt aan ouders om het smartphonegebruik van hun kinderen te beperken, zijn op dit moment vrij beperkt. De mogelijkheden zijn een beetje alles of niets: ouders kunnen hun kinderen de toegang tot bepaalde apps, muziek en video’s ontzeggen. Het Amerikaanse techbedrijf zou hier meer opties aan toe kunnen voegen, waardoor de functionaliteit kan worden gepersonaliseerd. Het bedrijf achter de iPhone heeft nu beloofd hier meer aandacht aan te besteden. Welke veranderingen er in iOS zullen plaatsvinden is echter niet bekend.

smartphoneverslaving

Ben je trouwens zelf benieuwd hoe het met jouw smartphoneverslaving gesteld is (geef maar toe, die heb je)? Dit is hoe vaak jij je smartphone per dag aanraakt. De keiharde waarheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple gaat ouders helpen om smartphoneverslaving van kinderen tegen te gaan
Sluiten