Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 nov 2018

Gratis reparatie: Apple erkent problemen MacBook Pro en iPhone X

Goed nieuws! Vrijdag heeft Apple officieel aangekondigd dat er een gratis reparatieprogramma voor zowel de MacBook als de iPhone X komt. Beide gadgets kampen met een probleem dat Apple zowel heeft vastgesteld als publiekelijk heeft erkend.

Schermprobleem iPhone X

Laten we beginnen met de iPhone X. Dat is de eerste iPhone met een notch, die eind vorig jaar werd gelanceerd. Er zit een component in het toestel dat te maken heeft met het scherm, dat soms opeens defect kan raken. Het resultaat?

Een scherm dat helemaal niet meer op aanrakingen reageert, of een scherm dat opeens reageert zonder dat de gebruiker het scherm aanraakt. Beide problemen worden door hetzelfde defecte component veroorzaakt.

Er is ook goed nieuws: het betreft hier enkel de iPhone X. De iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn volgens Apple gevrijwaard. Kampt jouw iPhone met dit probleem? Dan wordt het toestel gratis door Apple of een Premium Reseller gerepareerd. Hier lees je meer.

🚨Check ook: Top 5: dit zijn de mooiste smartphones

MacBook Pro

Ook de MacBook Pro kampt met een vervelend probleem. Dan hebben we het over het 13-inch model zonder TouchBar. De SSD in dat model stopt soms opeens met reageren. Daardoor kunnen gebruikers niet alleen niet meer bij hun bestanden, maar het kan zelfs tot dataverlies leiden.

Het probleem komt alleen voor bij in modellen die tussen juni 2017 en juni 2018 zijn  geproduceerd. Dan gaat het vervolgens ook enkel om de 128GB en de 25gGB SSD-modellen. Dit probleem was al langer bekend, maar nu pas heeft Apple een gratis reparatieprogramma opgezet.

Overigens is dit niet het eerste defect waardoor die MacBook wordt geteisterd. Eerder startte Apple al een reparatieprogramma voor opgezwollen accu’s, en kon de coating loslaten. Allemaal problemen die onder de garantie vielen, dus voor de gebruiker is er in die zin niks an de hand. Toch is het zeldzaam dat een Apple-product met zoveel defecten kampt.

Benieuwd of jouw MacBook Pro in aanmerking komt voor het gratis reparatieprogramma? Hier kun je het serienummer invullen en meer lezen over het programma dat Apple aanbiedt.

Reageer op artikel:
Gratis reparatie: Apple erkent problemen MacBook Pro en iPhone X
Sluiten