Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apple 23 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Futuristische ring Apple bestuurt je iPhone of Mac op bijzondere wijze

De Vision Pro is natuurlijk de nieuwste gadget van Apple. Toch lijkt er ook een ander product op de achtergrond te worden ontwikkeld, een product dat naadloos kan samenwerken met je iPhone, Mac en Apple Watch: een ring.

Bij een ring denk je misschien niet direct aan een gadget, maar dat dacht je waarschijnlijk ook niet van een horloge voordat de Apple Watch verscheen. Toch kan een slimme ring een uitstekende aanvulling zijn voor je iPhone en zelfs voor je Mac.

Apple werkt aan een ring

De slimme ring bestaat al een tijdje. Zo kun je al de Oura aanschaffen, die op verschillende manieren je gezondheid in de gaten kan houden. Ook lijkt Samsung op dit moment aan een ring te werken, hoewel het niet waarschijnlijk is dat deze snel op de markt zal komen. Apple lijkt dus ook een eigen versie te onderzoeken die moet kunnen samenwerken met je Mac en iPhone. Hierover gingen ook geruchten in 2020.

Natuurlijk is het nog slechts een patent, dus de vraag is of het ooit werkelijkheid zal worden, maar het laat wel zien dat Apple er serieus over nadenkt. Door de patentaanvraag krijgen we ook meteen een idee van hoe Apple van plan is om deze te gebruiken.

Ideaal voor je iPhone, Mac en andere gadgets

Apple wil van de ring een soort draagbare band maken, waardoor het gemakkelijk wordt om bijvoorbeeld te scrollen op je Mac of iPhone. Dit is mogelijk omdat de gadget met verschillende soorten apparaten kan verbinden.

In het patent spreekt Apple over een juweel op de ring, waarin alle hardware zou worden ondergebracht. Bovendien beschikt de ring ook nog over een aanraaksensor, opslagruimte en kan de ring trillen wanneer je bijvoorbeeld een inkomend bericht op je iPhone of Mac ontvangt.

Het ingediende patent (Afbeelding: Apple)

Het lijkt er dus op dat Apple al bijna vier jaar werkt aan deze ring. Er is dus zeker een kans dat deze op de markt zal komen, maar zoals we van het bedrijf gewend zijn, zal dat pas gebeuren als het concept volledig is uitgewerkt. Dit zou een ideaal gadget kunnen zijn als aanvulling op de Vision Pro, maar het kan ook een ideale aanvulling zijn voor een Mac en iPhone.

Een eerder ontdekt patent toonde juist een armband van Apple. Misschien kunnen we dus in de toekomst wel een hele sieradenlijn van Apple verwachten, als dit allemaal werkelijkheid wordt.

‘Apple komt met speciale Watch om een verjaardag te vieren’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!